8. decembar 2022.8. dec 2022.
Kapiten tima u usponu: N. Marković

Kapiten tima u usponu: N. Marković

VATERPOLO: SUPER LIGA

Kragujevac pred Barselonu

Rival iz kategorije najboljih u Evropi. Bez rezultatskog pritiska uz želju za iznenađenjem. Važno da svi budu spremni za Kataloniju
Poraz od Novog Beograda, bilo gde da se dogodi svakako je očekivan. Reč je o najkvalitetnijoj ekipi u Srbiji i jednom od glavnih kandidata za titulu šampiona Evrope. Šabac može biti zadovoljan igrom u najvećem delu meča gde je rivalu odlično parirao. Ostaje žal zbog grešaka u finišu drugog perioda kada je gost uspeo da egal ipak prebaci na svoju stranu ne svojom zaslugom i lošim nastupom u većem delu trećeg perioda kada su gosti i stekli ključnu prednost. Stvarnost je nažalost i suđenje koje je uvek van „balansa“ i naklonjeno favoritu.

Šabac – Novi Beograd 9:13 (1:3, 2:2, 3:6, 4:2)
Gradski bazen. Gledalaca: 800. Sudije: Virijević i Petrović. Isključenja: Šabac 15, Novi Beograd 9. Peterci: Šabac 1 (1), Novi Beograd 1 (1)
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Repanović, Kopcev, Krug 1, Barać 1, Toholj 1, Tubić, Šulc 2, Stojanović 3, Stanić, Gavrilović, Šakudinov 1.
N. BEOGRAD: Žoao Fernandez, S.Rašović 2, Mandić 2, Granados 3, Vučinić, Pijetlović 4, Drašović 1, Jakšić, Perković, Vlahopulos, Skumpakis, V.Rašović 1, Martinović.


Raspored je nemilosrdan. Dok su misli u Barseloni i pokušaju da se napravi još jedan veliki evropski korak, treba odigrati meč protiv drugog najboljeg tima države, jedinog neporaženog ove sezone i jedinog koji u ovom trenutku može da parira Novom Beogradu, Radničkog i to u Kragujevcu. Kandidat za finalni turnir Lige šampiona, predvođen selektorom, svakako je favorit. Radnički su: Dobožanov, Stanojević, Janković, Ukropina, Lukić, Radulović, Pljevančić, Ćuk, Vrlić, sve reprezentativci Srbije, odnosno Crne Gore i Hrvatske, mnogi i oslonci reprezentacije.

Marković je propustio meč protiv Novog Beograda i uz dobru igru kao poslednju proveru pred Kataloniju, važno je da u ovom duelu svi igrači ostanu spremni za okršaj u Barseloni. Iznnađenje u Šumadiji bi bilo i veliki podstrek.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa