8. decembar 2022.8. dec 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Tribina u Medicinskoj školi „Dr Andra Jovanović“

Napravi dobar izbor

„Želimo da mladim ljudima ukažemo na problem bolesti zavisnosti i da im kroz tribine, predavanje ukažemo na pozitivne primere u zajednici i ljude koji su napravili dobar izbor“, proučila je Ana Marinković koordinatorka Multidisciplinarnog tima za borbu protiv droga grada Šapca
U okviru kampanje “Novembar-mesec borbe protiv bolesti zavisnosti” učenici Medicinske škole “Dr Andra Jovanović” pustili su 100 balona u znak podrške osobama koje se suočavaju sa problemom zavisnosti.

Ovim povodom održana je i tribina pod nazivom “Napravi dobar izbor” u organizaciji Multidisciplinarnog tima za borbu protiv droga grada Šapca, Zavoda za javno zdravlje Šabac, Sportskog saveza Šapca i Medicinske škole “Dr Andra Jovanović”.

-Sportisti Medicinske škole, kao najtrofejniji u školskom sportu, istakli su da fizička aktivnost treba da bude prioritet kod mladih. Poslali su poruku tokom tribine svim mladima da medicinsko znanje uz sportske uspehe jeste pravi izbor, kao i negovanje zdravih stilova života - navela je direktorka Medicinske škole „Dr Andra Jovanović“ Biljana Đuknić.

Foto: Glas Podrinja


Tim za borbu protiv droga grada Šapca formiran je protekle godine kada je ujedno i potpisan protokol o saradnji sa Kancelarijom za borbu protiv zloupotreba droga Vlade Republike Srbije i Udruženjem „Izlazak“ sa ciljem da deo tima budu relevantni stručnjaci sa lokala kako bi svoje delovanje usmerili ka delovanju protiv korišćenja psihoaktivnih susptanci.

-Želimo da mladim ljudima ukažemo na problem bolesti zavisnosti i da im kroz tribine, predavanje ukažemo na pozitivne primere u zajednici i ljude koji su napravili dobar izbor. Ovog puta akcenat je na uspešnim sportistima i njihovim odabirima - proučila je Ana Marinković koordinatorka Multidisciplinarnog tima za borbu protiv droga grada Šapca.

Na Tribini su predstavljeni su rezultati Evropskog istraživanja o upotrebama psihoaktivnih supstanci među učenicima prvih razreda srednjih škola u Srbiji koje je sprovedeno 2019. god.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa