8. decembar 2022.8. dec 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

KLUB PENZIONERA POLICIJSKE UPRAVE ŠABAC OBELEŽIO JUBILEJ

Uz druženje i pesmu proslavljeno prvih 20 godina

Klub penzionera Policijske uprave Šabac, proslavio je 20 godina postojanja. Simbolično, 29. novembra, okupili su članove, ali i brojne goste iz policijskih uprava iz zemlje i inostranstva.
Proslavi je prisustvovalo oko 400 ljudi.

Penzionisani policijaci iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske, Rumunije, Mađarske, uživali su u druženju uz pesmu i igru, a za atmosferu je bio zadužen orkestar Milenka Božića. Posebno emotivan trenutak je bio kada su muzičari zasvirali pesmu „Jugoslavijo“, a gosti iz inostranstva, zajedno sa domaćinima, od početka do kraja pevali u glas.

Našlo se vremena da se gosti oprobaju i u pikadu i šutiranju penala, a najuspešniji su nagrađeni medaljama i peharima.

Okupljene su pozdravili Živojin Galonić, predsednik Kluba, Ljubomir Aleksić, predsednik Asocijacije udruženja penzionera Ministarstva unutrašnjih poslova iz Beograda, Aleksandar Đorđević, zamenik načelnika Policijske uprave Šabac, Stevan Matić, predsednik Gradskog udruženja penzionera Šabac, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, a obratili su se i predstavnici udruženja iz inostranstva.

-Sa Rumunima smo potpisali memorandum o saradnji, tako da smo dogovorili buduća druženja. Već ovog meseca idemo u uzvratnu posetu u Temišvar. Cilj nam je da u narednom periodu ostvarimo saradnju i sa udruženjima iz Crne Gore i Makedonije, kaže Andrija Pantelić , član Izvršnog odbora Kluba u Šapcu i član Izvršnog odbora Asocijacije u Beogradu.

Klub penzionera PU ima oko 150 članova i funcioniše u okviru Gradskog udruženja penzionera Šapca. Druže se, organizuju izlete, sportska takmičenja, ali i pomažu nekadašnjim kolegama koji se nađu u teškoj situaciji. Trude se da se okupljaju bar jednom mesečno i često idu u druge gradove.
-Nisu to samo druženja, nego se trudimo da upotpunimo nekim kulturnim sadržajima, sportskim nadmetanjima. Svaki susret je specifičan i svaki nešto obeleži. Kao pezioneri smo zadovoljni da se sastajemo, evociramo uspomene. Mnogi su bili na zajedničkim zadacima dok smo radili. Vežu nas emocije, način života. Bez poverenja ne bismo mogli da izvršavamo zadatke i sada nastavljamo ta druženja i u penziji. Sada nemamo odgovornost, u zakonskom smislu, ali imamo odgovornost da nastavimo da brinemo jedni o drugima, navodi Andrija Pantelić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa