Info

8. decembar 2022.8. dec 2022.
Čast je biti među odabranima
ŠAPČANKA TARA CVETKOVIĆ JEDNA OD OSAM STIPENDISTA FONDACIJE „ANA I VLADE DIVAC“

Čast je biti među odabranima

Tara - veterinar koji pleše i balerina koja leči. Njena stipendija ima poseban značajn zbog toga što su prednost imali mladi iz sela, čije porodice imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, dok je Tara dete iz grada, koje je drugim kvalitetima dokazalo da zavređuje ovo priznanje
Šapčanka Tara Cvetković, balerina i studentkinja prve godine Veterinarskog fakulteta u Beogradu, postala je jedan od osam stipendista, iz cele Srbije, Fondacije Ana i Vlade Divac, po konkursu “Stipendija Nada Obradović“. Stipendiju su dobili studenti prve godine poljoprivrede ili veterine, a pravo učešća imali su samo studenti koji su tokom srednje škole svake godine imali najmanje 4,50 prosek.

Stipendija će se isplaćivati 10 meseci, u iznosu od po 10.000 dinara.

Tara ističe da joj više od novca znači pružena podrška i to što je neko konačno prepoznao njeno zalaganje i kvalitet, nakon više od sedamdeset medalja, uglavnom zlatnih, osvojenih u baletskoj umetnosti i plakete đak generacije, osvojene u Srednjoj poljoprivrednoj školi.

-Čast mi je što sam jedna od osam studenata prve godine koji smo dobili stipendiju Nada Obradović, fonda Ana i Vlade Divac. Nada Obradović bila je veliki zaljubljenik u selo, prirodu i ljude. Osnivač je Divac poljoprivrednog fonda, u okviru koga je preko 1.200 najugroženijih domaćinstava dobilo podršku za dostojanstven život i rad na selu. Ova fondacija je prva koja mi je pružila podršku i koja je u uslovima za konkurisanje stipendista navela da će biti birani samo odlični đaci sa poljoprivrednog ili veterinarskog fakulteta koji su osim postignuća u školi, uspešni i osvajači priznanja u domenu sporta, umetnosti i kulture. To je bio razlog da konkurišem, kaže Tara.
Vest da sam dobitnik stipendije Taru je zatekla na fakultetu. Kolege su joj čestitale i rekle da je zasluženo.

-Svaka pomoć je dobro došla u ovim vremenima, pa sam veoma zahvalna fondaciji i trudiću se da opravdam ukazano poverenje. Najviše mi znači što sam upoznala ljude koji cene moj rad u nauci i moju umetnost. Prvi put neko staje, zvanično, određeni period uz mene. Divno je što je to ujedno i podstrek ljudima na selu kojima je neophodna struka da bi poboljšali život i rad. Na početku sam studija, ali jedva čekam dan kada ću moći da im se pridružim i pomognem. Naravno uvek uz moju umetnost, moj balet koji mi je u srcu zauvek, kaže naša sugrađanka.

Tara - veterinar koji pleše i balerina koja leči. Njena stipendija ima poseban značajn zbog toga što su prednost imali mladi iz sela, čije porodice imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva, dok je Tara dete iz grada, koje je drugim kvalitetima dokazalo da zavređuje ovo priznanje.
M.M.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa