15. decembar 2022.15. dec 2022.
Foto: Glas Podrinja

Foto: Glas Podrinja

Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ obeležila 76 godina

Humanost, empatija i predanost

„Medicinari obrazovanjem za svoj poziv stiču humanost, empatiju i predanost. Akcijom Učenički parlament svake godine pokazuje da su đaci usvojili ove vrednosti“, istakla je direktorka Medicinske škole Biljana Đuknić
Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ uz prigodan program obeležila je 76 godina postojanja i rada. Tradicionalno, u decembru, u organizaciji škole i Učeničkog parlamenta, prikupljene su namirnice za socijalno ugrožene grupe stanovništva.

Foto: Glas Podrinja, Biljana Đuknić


-Medicinari obrazovanjem za svoj poziv stiču humanost, empatiju i predanost. Akcijom Učenički parlament svake godine pokazuje da su đaci usvojili ove vrednosti. Pripkupljene namirnice “Humano srce” distribuira gde su najpotrebnije. Ponosna sam na tim za humanitarne aktivnosti naše škole, profesore, učenike - istakla je direktorka Medicinske škole Biljana Đuknić.

Humanitarna akcija „Pomoć Narodnoj kuhinji“ okupila je učenike i zaposlene, a osnovne životne namirnice predate su Fondaciji „Humano srce Šapca“.

Foto: Glas Podrinja, Ružica Popović


-Saradnja između “Humanog srca” i Medicinske škole zasnovana na međusobnom poverenju, uvažavanju i traje više od deceniju. Nadamo se da će u budućnosti biti uspšeno nastavljena. Trudimo se da niko ne ostane bez hrane i uz pomoć zaposlenih i učenika dajemo svoj doprinos - navela je Ružica Popović u ime Fondacije “Humano srce”.

Sredstva prikupljena u prodajnoj izložbi farmaceutskih proizvoda koje izrađuju članovi školskih sekcija „Farmaceutikus kremus“ i „Apotekar-čuvar narodnog zdravlja“ biće usmerena za akcije koje realizuju Tim za humanitarne aktivnosti i Učenički parlament.

Foto: Glas Podrinja, Luka Stanimirović


-Zahvalio bih se svim učenicima, profesorima, zaposlenima i roditeljima koji su učestvovali u akciji, i potrudili se da dokažemo da je naša škola jedna od najboljih u gradu što potvrđuje i realizovana humanitarna akcija. Ove godine prikupili smo više od pola tone životnih namirnica za najugroženije kategorije stanovništva - rekao je predsednik učeničkog parlamenta Luka Stanimirović.
M. Ž.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa