15. decembar 2022.15. dec 2022.
Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac

Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac

SAVETOVANjE „ZDRAVSTVO U SRBIJI – NOVA AGENDA“

Mesto susreta i razmene profesionalnih iskustava

U Vrnjačkoj Banji, u periodu od 6. do 9. decembra, održano je Savetovanje „Zdravstvo u Srbiji-Nova agenda“. Među temama Savetovanja su najaktuelnija organizaciona, ekonomska i pravna pitanja zdravstvenog sistema o kojima su govorili predstavnici Ministarstva zdravlja, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i eksperti iz drugih institucija važnih za zdravstvo. Učesnici ovog skupa obradili su mnoge, veoma bitne teme, vezane za zdravstvene usluge uopšte. Najveći deo rada posvećen je pitanjima vezanim za poreske prijave, poreze i doprinose i pitanja vezana za ugovore sa davaocima zdravstvenih usluga.

Savetovanje je izuzetno posećeno, oko 500 učesnika, uključujući i veliki broj rukovodilaca zdravstvenih ustanova, finansijskih i pravnih službi.

Iz Doma zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac su bili direktorka ustanove dr Jasmina Stanković, pomoćnik direktora za ekonomske poslove Ljiljana Gavrilović i načelnik ekonomske službe Aleksandar Andrić.

-Ovo savetovanje je mesto susreta i razmene profesionalnih znanja predstavnika zdravstvenog sistema u Republici Srbiji – saopštila je dr Jasmina Stanković.

Na savetovanju je prisustvovalo oko 25 predavača. Aktuelne teme u zdravstvu prezentovane su u formi predavanja ili panela, a iz Ministarstva zdravlja Prof.dr Ferenc Vicko je govorio na temu „Odnos državnog i privatnog zdravstva“ a predstavljen je i novi sistem obračuna zarada u javnom sektoru „Iskra“, Digitaizacija u zdravstvenom sistemu, Predstavljanje politike Ministarstva zdravlja za naredni period – ciljevi i vizije.

Organizator savetovanja je Komora zdravstvenih ustanova Srbije.
Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa