15. decembar 2022.15. dec 2022.
U susret stogodišnjici opštine Vladimirci
SVEČANA SEDNICA SO VLADIMIRCI POVODOM DANA OPŠTINE

U susret stogodišnjici opštine Vladimirci

Zaslužnim ustanovama i pojedincima uručena su opštinska priznanja, dok je za goste među kojima su bili predstavnici republičkih organa, rukovodioci susednih lokalnih samouprava, žitelji i prijatelji opštine Vladimirci priređen bogat kulturno-umetnički program
Već davne 1924. godine Opština Vladimirci je ustrojena kao čelni prostor Posavine. Protekle nedelje na dan opštine upriličen je svečarski skup koji je za nezaborav pevanjem himne Bože pravde otvorio profesor Miloš Gašić, solista hora RTS-a, ponikao na ovim prostorima, raskošan duboki bas koji je zahvaljujući glasu gostovao u brojnim gradovima Evrope. Svečanu sednicu skupštine otvorio je predsednik SO Vladimirci Rade Kovačević:

„ Dobrodošlica svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj svečarski dan. Prilika je da se podseti i na sam rad SO te da opština ima veliki potencijal da ostvari interes svojih građana. Neka nam je svima srećan ovaj dan, zborio je Kovačević.

Predsednik
SO Vladimrci Rade Kovačević


Predsednik opštine Goran Zarić bio je zadovoljan odzivom čelnika okolnih gradova i opština ističući gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića koji je ponikao u ovoj opštini ali i gostima iz Obrenovca, Koceljeve, Bogatića načelniku Mačvanskog okruga i brojnim zvanicama:

„ Te 1924. godine rođen je dan opštine, a od tada je urađeno mnogo. Brojni potencijali obavezuju da idemo užurbano napred da bi se razvili u uspešno mesto. Geotermalna bušotina je samo prečica u tom smislu, sledeći je razvoj turizma i rekao bih raskošnih mogućnosti, zadovoljan je bio čelni čovek opštine.

Predsednik opštine Vladimirci Goran Zarić


Potom su uručena priznanja zaslužnima. Decembraska plaketa uručena je Crvenom krstu opštine koji prednjači u humanosti a zahvalnice su uručene Miloradu Maletiću predsedniku Osnovnog suda u Šapcu, generalnom sekretaru SKGO Nikoli Tarbuku, Zlatomiru Markoviću za rezultate na takmičenjima u streljaštvu u ovoj godini, policijskoj stanici Vladimirci, Vatrogasno-spasilačkoj jedinici opštine, Lovačkom udruženju Fazan, Domu zdravlja Vladimirci, biblioteci “Diša Atić”, Centru za socijalni rad, Turističkoj organizaciji opštine, predškolskoj ustanovi Suncokreti, osnovnim školama “Žika Popović” i “Jovan Cvijić”, Posavotamnavskoj srednjoj školi sa Domom učenika, sportskom i fudbalskom savezu opštine, Elektro-distribuciji Vladimirci, fondu PIO-ispostava Vladimirci, Oktava bendu, a novčane nagrade učenicima generacije osnovnih škola “Žika Popović” i “Jovan Cvijić” i Posavotamnavske srednje škole.

Brojni potencijali obavezuju da idemo užurbano napred da bi se razvili u uspešno mesto. Geotermalna bušotina je samo prečica u tom smislu, sledeći je razvoj turizma




U prigodnom programu deca predškolske ustanove Suncokreti pobrala su salve aplauza ali i osnovci škola stihovima i pesmom kao i učenice Posavotamnavske srednje škole. Na klaviru svoj doprinos je dala i Emilija Jovišević i neponovljivi Miloš Gašić pesmama Ovo je Srbija i Pukni zoro. Sve je začinila folklorna sekcija biblioeteke Diša Atić vlaškim kolom a zatim prigodno druženje povodom dana opštine.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa