15. decembar 2022.15. dec 2022.
Barselona u mislima, Nais na putu: Toholj u duelu pred golom

Barselona u mislima, Nais na putu: Toholj u duelu pred golom

VATERPOLO: VK ŠABAC I VK SAVA

Nais pred odmor

Prvi lakši rival posle serije teških. Misli u Barseloni i pre nego što je trebalo. Nišlije prosečan rival koji ne sme da predstavlja problem
Misli su svima u Šapcu bile usmerene ka Barseloni, još i pre derbija u Kragujevcu, što pokazuje rezultat, ali i igra Šapčana. Istorijski duel je odigran sinoć, odnosno u sredu u Barseloni, a u trenutku kada tekst nastaje, ovdašnja ekspedicija tek je u putu ka Kataloniji. Ishod je vidljiv na našem portalu, a nama ostaje da se nadamo da je četvrtak dan u kome je Šabac dobio četvrtfinalistu Evro kupa. Razmišljanje o Naisu svakako počinje, bez obzira na ishod, tek od danas.

Radnički – Šabac 11:2 (4:2, 2:0, 4:0, 1:0)
Kragujevac. Gledalaca: 500. Sudije: Putniković i Stanojević.
RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 2, Janković, Ćuk 1, Vico 1, Ukropina 3, Kojić, Pljevančić, Radulović, Lukić 1, Vrlić 2, Todorovski, Gavrilović 1.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović, Kopcev, Krug, Barać 1, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 1, Šaikudinov, Gavrilović, Toholj.


Nišlije su trebale da ove sezone igraju u Prvoj A ligi i da u Šapcu gostuju u mečevima protiv Save, međutim kako je Valjevo, njihov „dželat“ u baražu, odustalo od najvišeg ranga, Niš je zadržao status superligaša. Osim što igra u domaćoj ligi, nastupa i u drugom rangu Regionalnog takmičenja. U oba ima po jedan trijumf, no u oba slučaja je načinio mala iznenađenja, protiv NBG Vukova, odnosno Katara gde nije bio favorit. Nekadašnji igrač Šapca Bolović je važan činilac u klubu, uz preiskusnog Šilja, odnosno mlade Vulovića i Tanasijevića, najbolje igrače Niša.

Duel pripreme za Valjevce: VK Sava


Svakako je na svakoj poziciji Šabac kvalitetniji i neosporno apsolutni favorit. Pobeda je prilika za prekid lošeg niza posle teških mečeva. Mesto u boljoj grupi na proleće odavno je osigurano

Sava – Taš 7:13 (0:1 1:2, 3:5, 3:5)
Gradski bazen. Gledalaca: 300. Sudije: Jović i Knežević. Isključenja: Sava 7, Taš 10. Peterci: Sava 1 (0), Taš 3 (3).
SAVA: Alimpić, Novaković 1, Mičanović, Mićić 1, Babić 2, Arsenović, Jezdimirović 1, Pantelić 1, Mihailovi, Lazić 1, Lukić, Trbović , Gošić, Vasić.
TAŠ: Plavec, Petrović 1, Lazić, Cebalović, Šuberić 5, Radovanović, Aleksić, Andrejević 1, Banović 5, Šuberić 1, Šećerović, Acković, Sretković, Stanojević.


ŽAK proba za Valjevo
Posle pobede nad Bečejem pre nekoliko nedelja, najvažniji meč za mlade šabačke vaterolo izdanke je utakmica protiv Valjeva u sredu, gde je pobeda neophodna kao otklon u borbi za opstanak. Rival će biti tim bez bodova u dosadašnjih osam kola, takođe mlad i pred imperativom pobede.
U Kikindi Šapčani nemaju šta da izgube. Kikinđani osim tradicije imaju mnogo iskusnih igrača i ekipu koja pripada gornjem delu tabele. Malo je verovatno da se uključe u borbu za viši rang, ali mogu da utiču na nju. Svakako su favoriti. Prvo poluvreme protiv odličnog Taša, uz oporavak svih igrača je pokazatelj za Savu.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa