15. decembar 2022.15. dec 2022.
Zajedno protiv problema: ŽRK Medicinar

Zajedno protiv problema: ŽRK Medicinar

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Šampion za kraj

Ceh gošći u Super ligi zbog evropskih nastupa. Vratile se u formu. Jedan od najboljih sastava u Srbiji. Medicinar u problemima. Tradicija na strani Medicinara, iskustvo Inđiji
Da je na startu sezone Medicinar igrao protiv ekipe iz Inđije, ispostavilo se, imao bi velike šanse da napravi iznenađenje. Iz nepoznatog razloga Železničar je vrlo slabo odigrao deo sezone do pauze, verovatno potpuno skoncentrisan na evropske izazove. Dok su u Super ligi gubili od Mladosti i Naise na svom parketu, gubili bod od vrlo prosečne Kikinde, trpeli poraze Jagodine, Vojvodine i Bekamenta na gostovanju, u Evropi su napredovali sve do poslednje kvalfikacione faze za Evropsku ligu.

Slabi rezultati su iznenađenje, jer je šampionski tim dodatno pojačan. Između ostalih u klub je stigla i Una Obrenović, baš iz Medicinara, kao i Kristina Cvijanović, još su u klubu: Čavrić, Lovrić, izvanredna Tabak. Pobeda im je neophodna za povratak u plej of trku, gde kvalitetom pripadaju, pobede su počele da ređaju.



Medicinar problemi ne popuštaju i pauza koja sledi biće blagotvorna u nadi da će konačno čitav tim moći da bude u konkurenciji. Svaki povratak isprate dve povrede, virus i tim je uvek nekompletan. Slobodno kolo nije dovoljno olakšalo situaciju i svakako će desetkovane Šapčanke i u meč protiv Inđije.

Sve osim pobede gostiju bilo bi veliko iznenađenje, ali umeo Medicinar da iznenadi. Upravo prethodne sezone je Železničar u punoj snazi zaustavljen u Zorki. Inđija ne zna za pobedu u Šapcu jednu deceniju. Bilo kako bilo, Medicinar je uz sve probleme još uvek relativno visoko na tabeli, a svakako viša očekivanja ima od proleća.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa