22. decembar 2022.22. dec 2022.
Premijerno prikazan film „Nebeske straže“
Legenda pretočena u večnost

Premijerno prikazan film „Nebeske straže“

Zajednički projekat pomoćnika direktora OŠ „Laza Lazarević“, profesora Svetislava Predića i 30 učenika izdvojene jedinice u Varni, rađen prema trilogiji Aleksandra Tešića, ima za cilj da sačuva legendu o Milošu Obiliću i kosovskim junacima
Film „Nebeske straže“ premijerno je prikazan u petak u LM bioskopu u prisustvu zvanica, predstavnika Grada, šabačkih škola i učenika. Zajednički projekat pomoćnika direktora OŠ „Laza Lazarević“, profesora Svetislava Predića i 30 učenika izdvojene jedinice u Varni, rađen prema trilogiji Aleksandra Tešića, ima za cilj da sačuva legendu o Milošu Obiliću i kosovskim junacima.
Profesor je zahvalio gostima, ali i učenicima i kolektivu koji je učestvovao u realizaciji filma.
-Vodila nas je vera da mi ovo možemo i da naše i vredne ruke ove dece, uz veliku podršku svih nastavnika i uprave škole, mogu da urade nešto novo i drugačije i da popločaju put nekim drugim generacijama. Nadam se da će ta deca nadvisiti ono što smo mi danas postigli. Mislim da su deca, glumci, zadovoljni, da je bilo zastupljeno sve što treba da krasi taj film- emocije, istorija, fantazija. On nosi poruku i pouku i verujem da će je i budući gledaoci prepoznati. Đaci su podneli sve napore obimnog posla koji je trajao godinu dana bez primedbi, čak su i nama starijima bili motivacija i pokretačka snaga. To je u stvari sinergija svih nas i sad možemo da uživamo u plodovima svog rada- istakao je Predić nakon premijere.



Film prati radnju od rođenja Miloša Obilića do njegovog boravka na dvoru cara Dušana i trenutka kada postaje vitez.

Sniman je na više lokacija, a najdalja je crkva u Godoviku sagrađena u 12. veku. U sedmici nakon premijere zakazane su projekcije u školi i roditelji će imati priliku da ga vide, a od četvrtka i na zvaničnom Jutjub kanalu te obrazovne ustanove.
D.D.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa