22. decembar 2022.22. dec 2022.
Školski pedagozi i psiholozi na okupu
SAOPŠTENjE AKTIVA STRUČNIH SARADNIKA OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA

Školski pedagozi i psiholozi na okupu

U petak 16. 12. 2022. Godine u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu održan je zajednički sastanak Aktiva stručnih saradnika osnovnih i srednjih škola. Sastanak su inicirali rukovodioci Aktiva stručnih saradnika srednjih škola – Mirjana Vasić psiholog i Marija Živković pedagog koje su stručni saradnici Muzičke škole „M. Vukdragović“ , i to u saradnji sa predsednicom Aktiva stručnih saradnika osnovnih škola Tatjanom Krasić pedagogom Oš „Laza K. Lazarević“. Njihovom zajedničkom pozivu na Aktiv odazvale su se koleginice i kolege iz 12 osnovnih i 4 srednje škole. Na ovom stručnom skupu obrađene su sledeće teme: Operativni plan zaštite i socijalno-emocionalno učenje – predavač Snežana Mraović psiholog Oš „ Jevrem Obenović“ ; Saradnja sa medijima u kriznim situacijama – predavač Slobodanka Aleksić psiholog Oš „ Nata Jeličić“; Organizacija i realizacija pedagoško - instruktivnog rada – predavač Mirjana Vilotić pedagog Oš „ Laza Lazarević“.

-Veoma sam zadovoljna održanim sastankom. Posebno se zahvaljujem koleginicama koje su imale svoja izlaganja ali i svima koji su učestvovali i podržali realizaciju ovog skupa. Evaluacioni upitnici ukazuju da je struka živa u praksi, da je zainteresovana za konstruktivnu saradnju i razmenu iskustava. Takođe, možemo videti da osim što su naše profesije „pomagačke“ tj. da mi po prirodi posla pružamo podršku onima kojima je to potrebno, najčešće učenicima, roditeljima i kolegama, ali da je i nama i te kako dobrodošla međusobna podrška. Ovakvi skupovi služe i u te svrhe, osim što predstavljaju i svojevrsan vid stručnog usavršavanja i profesionalnog osnaživanja.“ – rekla je Mirjana Vasić psiholog predsednica Aktiva stručnih saradnika srednjih škola.

Na skupu je iskazana potreba da se ovakvi susreti češće organizuju i da se akcenat stavi na primere dobre prakse i konkretne predloge za unapređenje rada stručnih saradnika u našim školama.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa