22. decembar 2022.22. dec 2022.
Vojvodina ipak u prednosti (foto: RK Metaloplastika)

Vojvodina ipak u prednosti (foto: RK Metaloplastika)

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Ceh loših finiša

Propuštena prilika za veliku pobedu i jesenju titulu. Razloga za brigu ima, još više za optimizam. Pauza za novo snaženje ekipe. Povoljniji raspored u proleće. Tri ekipe ravnopravne u borbi za titulu
Od poslednjeg trijumfa u Novom Sadu Metaloplastika nije bila bliža bodovima sa ovog gostovanja, ali su neefikasne završnice dva poluvremena još preveliki ceh da protiv šampiona ne budu plaćena porazom, prvim u sezoni. Tri gola viška je Metaloplastika Eliksir ispustila u prvom, a dva gola sedam minuta pre kraja drugog poluvremena.

Vojvodina – M‘plastika Eliksir 28:27 (14:12)
Novi Sad. Gledalaca: 700. Sudije: Sekulić i Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Vojvodina 3 (3), Metaloplastika 3 (1). Isključenja: Vojvodina 8, Metaloplastika 8 minuta. Diskvalifikacija: Luka Rogan (Vojvodina) u 38. minutu.
VOJVODINA: Lučin (8 odbrana), Vasić 7, M. Milić 4, Ocvirk 2, Vukovljak, Drisi, Kurteš 1, Milenković, Pušica, Rađenović, Pešić, Tomić 3, Rogan 2, Buneta 1, Grozdanić 5 (3), Puhovski 3.
METALOPLASTIKA: Pavković, Dodić 1, Karić, Jevtić, Srdanović 9, Mirković, Milovanović 1, Aidi 8, Terzić, Ivanić, Arsić (11 odbrana), Damjanović, Simić 1, Brajović 3, Petrović, Dakić 4.


-Nismo iskoristili svoje prilike i na kraju smo poraženi. Moramo da prevaziđemo greške koje nam se ponavljaju i da ne stajemo u finišu kada treba da rešimo meč, to nam se dešavalo u duelu sa najboljima. Želeli smo pobedu, želeli smo da sačuvam epitet neporažene ekipe, budemo prvi na pauzi, no mislim da smo tokom jeseni pokazali da pripadamo vrhu, a na nama je da na proleće pokušamo da se izdvojimo od svih – istakli su u klubu.

Ukoliko posmatramo optimistički, Metaloplastika je konačno konkurentna Vojvodini i u to više nema sumnje, iako su ispred i oni i Pančevo, šampionske ambicije su još uvek realne. Dinamo je, podsećamo, u Šapcu osvojili bod golom u poslednjoj sekundi. Ovo je maraton koji će svakako rešiti sprint pod nazivom plej of. Realno je da o tituli odlučuju tri tima, jedan od njih je šabački favorit.
-Pretrpeli smo prvi poraz u poslednjem kolu jesenje polusezone. Uprkos tome smatram da smo imali dobar epriod u prvenstvu i nastavljamo da radimo, treniramo i nastavimo borbu kao ravnopravni takmac i u drugoj polusezoni. Naš cilj je plej of – dodaju Šapčani.

Šapčani zastali na korak od uspeha (foto: RK Metaloplastika)


U drugom delu sezone Vojvodina, Zvezda, Partizan dolaze u halu Zorka, plavi će u Pančevo i Kragujevac. Pauza je prilika za još jači rad i ukoliko se ukaže povoljna prilika za novo angažovanje u igračkom kadru, uz borbu da se sačuva postojeći. Na tržištu svakako je Vojvodina najmoćnija.

Pre paze plavi tim očekuje još i Svesrpski kup u Trebinju. U polufinalu u subotu Metaloplastika Eliksir igra protiv Vojvodine, dok se u drugom polufinalu sastaju Leotar i Borac iz Banja Luke.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa