22. decembar 2022.22. dec 2022.
Uspešna polusezona –ŽRK Medicinar (foto: ŽRK Medicinar fb)

Uspešna polusezona –ŽRK Medicinar (foto: ŽRK Medicinar fb)

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Remi vredniji od boda

Veliki povratak Medicinara protiv šampiona. Teška polusezona okončana na pravi način. Optimizam za proleće u neizvesnoj sezoni
Više od uvećanja salda na tabeli, bod protiv šampiona će mladim šabačkim rukometašicama značiti u psihološkom smislu. Mlad sastav, desetkovan povredama, u lošoj serije uspeo je herojski da spase meč protiv šampiona koji je delovao nepovratno ispušten. Protiv iskusnije, kvalitetnije ekipe su domaće herojski nadoknadile minus pet i minus dva pola minuta pre kraja! Uprkos svemu Železničar još ne zna za pobedu u Šapcu.

-Imali smo uspone i padove, ali sam ponosan na devojke što nisu do kraja gubile veru u uspeh. Mnogo problema je bilo u polusezoni, moramo biti zadovoljni ostvarenim. Nadamo se da ćemo u nastavku biti kompletni i da će nas povrede zaobići, a onda će i rezultati biti bolji - istakao je trener Nenad Tešić.

Medicinar – Železničar (I) 29:29 (12:15)
Hala Zorka. Gledalaca: 800. Sudije: Kovačević i Jakovljević (obe Čačak). Sedmerci: Medicinar 4(3); Železničar 8(7)Isključenja: Medicinar 14; Železničar 4 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Petrović, H. Petrić 2, Đukanović, Jović, Radić, Kojić 1, Radović 7, A. Vasić 9, T. Vasić, N. Cvejić (12 odbrana), Cvetinović 2, Stević, Dragosavljević 7(3), Rakić 1.
ŽELEZNIČAR: Žak, Čavrić 2, Obrenović 6(2), Tabak 12(5), Avramović, Lovrić 1, Cvijanović, Kovačić 2, Paunić, Otašević, Žakula, Simić, Činku, Jovanović 2, Vasiljković (13 odbrana), Tešić 4.


Odigrani mečevi su predstavljali veliki ispit za igračice koje žele da igraju značajnu ulogu u prvom timu. Ostvaren je učinak od pet pobeda i šest poraza. U Šapcu su pružile odlične partije i protiv vrhunskih timova poput Jagodine i Bekamenta.

-Važno je da smo iskazale timski duh, da smo uspele da se vratimo posle teškog poraza u Pančevu i budemo posvećene do kraja. Uverena sam da, iako smo mlada ekipa, možemo da odigramo na visokom nivou i nadam se da će posle pauze biti još bolje – rekla je Jovana Draljgosavljević, strelac gola za izjednačenje.

Od proleća se očekuje konačan povratak i Tamare Mandić u sastav, što će povećati konkurenciju u bekovskoj liniji. U prvom kolu drugog dela gostuje u Šapcu Mladost Nova Pazova.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa