12. januar 2012.12. jan 2012.
DENACIONALIZACIJA: ŠTA ĆE SVE MORATI DA SADRŽI OBRAZAC ZA POVRAĆAJ IMOVINE

OBAVEZNI ORIGINALI ILI OVERENE KOPIJE

Bez svake sumnje, jedna od najaktuelnijih tema u Srbiji, pored predstojećih redovnih izbora, je početak restitucije! Prema odredbama Zakona o vraćanju i obeštećenju oduzete imovine Agencija za restituciju počinje sa radom do 1. januara 2012. godine
Agencija će preuzeti predmete, sredstva za rad, arhivu i zaposlene u Direkciji za restituciju, koja se do sada bavila samo povraćajem imovine crkava i verskih zajednica!
Zahtev za vraćanje imovine mogu podneti svi bivši vlasnici oduzete imovine, odnosno njihovi zakonski naslednici i pravni sledbenici.
Zahtev mogu podneti zajedno svi zakonski naslednici bivšeg vlasnika ili svaki od njih pojedinačno.
Pravo na podnošenje zahteva imaju svi bivši vlasnici oduzete imovine, njihovi zakonski naslednici ili pravni sledbenici, bez obzira da li su podneli prijavu u skladu sa Zakonom o prijavljivanju i evidentiranju oduzete imovine („Službeni glasnik RS“, broj 45/05). U članu 42. Zakon o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju taksativno su nabrojani svi elementi koje mora da sadrži zahtev i koja se sve dokumenta uz njega podnose. Zato citiramo kompletan član 42. pomenutog Zakona:

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa