22. decembar 2022.22. dec 2022.
Hirurgija po meri čoveka

Hirurgija po meri čoveka

Poverenje, stručnost, kvalitet. Dijagnostika, ambulantna hirurgija, minimalno invazivne procedure. Prepoznatljivost u regionalnim okvirima
Tokom dve godine trajanja HC SM iz Sremske Mitrovice, zahvaljujući profesionalnosti i iskustvu prim. dr Gorana Ivića, se profilisao kao ozbiljna konsultantska kuća u domenu dijagnostike oboljenja debelog creva i laparaskopske hirurgije. Model lečenja: hirurgija po meri pojedinca, rezultirao je poverenjem brojnih pacijenata iz naše zemlje, ali i okruženja.

Prvi izbor onih kojima trebaju usluge ambulantne hirurgije, ali i komplikovaniji zahvati propraćeni minimalnim bolom i vremenom oporavka, definisan je kao važna spona između državnog i privatnog sektora, između pacijenta kao pojedinca i raspoloživih klinika kao rešenja za njegove zdravstvene probleme.

Prim. dr Goran Ivić: Laparaskopija nije budućnost, već sadašnjost hirurgije. Budućnost pripada robot hirurgiji


Minimalno invazivne metode
-Bavimo se opštom i ambulantnom hirurgijom. Ona podrazumeva manje intervencije posle kojih pacijent odmah može da ode kući. Uglavnom su to perianalne intervencije, male intervencije poput mladeža, cističnih promena na koži, povreda i td. Na početku smo se profilisali kao kuća koja se bavi perianalnom hirurgijom, hemoroidima, perianalnim fistulama i procesima urasle dlake- istakao je doktor Ivić i dodao:
-Najčešće koristimo THD metodu sa laserom. Često operišemo u lokalnoj anesteziji. Povećali smo i unapredili broj operacija u patologiji hemoroida i uraslih dlaka, čak i u odnosu na Bolnicu u Sremskoj Mitrovici.

HC SM : ozbiljna konsultantska kuća u domenu dijagnostike oboljenja debelog creva i laparaskopske hirurgije


Konsultantska kuća na glasu
Međutim, kao što smo već napomenuli, ovo nije mesto gde se samo operiše. Kao hirurg sa najdužim iskustvom u laparaskopskoj hirurgiji u Srbiji, prim. dr Goran Ivić, je HC SM, dao neophodnu stručnost, ali i kontakte i veze sa eminentnim hirurškim kilinikama u Beogradu i Evropi. Saradnja sa drugim stručnjacima i pojedinačan odnos prema svakom pacijentu uslovili su da ovaj Centar danas bude prepoznatljiv kao Centar odlične hirurške dijagnostike, poznat u celom regionu.

Kao hirurg sa najdužim iskustvom u laparaskopskoj hirurgiji u Srbiji, prim. dr Goran Ivić, je HC SM, dao neophodnu stručnost, ali i kontakte i veze sa eminentnim hirurškim kilinikama u Beogradu i Evropi


-Postali smo ozbiljna konsultantska kuća. Dolaze nam pacijenti ne samo iz Srbije, nego celog okruženja kako bi potražili najbolji model za lečenje svoje bolesti. U oblasti dijagnostike negujemo pristup svaki pacijent posebno. Obrađujemo podatke/dijagnostiku do tančina i nakon tog procesa tek donosimo odluku šta je za tog konkretno pacijenta u toj određenoj situaciji najbolji lek i najbolji metod lečenja. Glavna ideja je da svakog pacijenta pojedinačno vodimo kroz proces dijagnostike i lečenja. Voditi, u ovom slučaju znači da se svaki njihov program isplanira i vodi od naše strane, a njihovo je samo da se pojave na mestima na koje ih uputimo na detaljniju dijagnostiku, a potom se vraćaju kod nas i opredeljuju da li će proces lečenja nastaviti u našem centru ili u nekoj drugoj ustanovi- objašnjava doktor Ivić i dodaje:
-Ovde ne mogu da zanemarim saradnju sa beogradskim doktorima i stručnjacima koji nam nekad pomažu u određivanju suptilne dijagnostike koja nas opredeli za put ka izlečenju kojim ćemo voditi pacijenta.

Prvi izbor onih kojima trebaju usluge ambulantne hirurgije, ali i komplikovaniji zahvati propraćeni minimalnim bolom i vremenom oporavka, definisan je kao važna spona između državnog i privatnog sektora, između pacijenta kao pojedinca i raspoloživih klinika kao rešenja za njegove zdravstvene probleme


Korak u budućnost
-Očekujem dodatno usavršavanje u domenu transanalne hirurgije, jer je danas ona postala tehnološki unapređenija. Tehnologija se prilagođava da operacije bude što jeftinija, i da ulaganja u kući budu što manja, a da se postižu isti efekti. Praktično, ne morate više da kupujete aparat od 100.000 evra, već možete sa jednokratnim dodacima istu operaciju da odradite za običnim laparaskopskim stolom. To daje šansu i upotrebu takvih procedura kod manjih polipa u ovakvim ustanovama, ali i svim ostalim bolnicama u Srbiji. Reč je o tzv tamis procedurama- ističe za „Glas Podrinja“ prim.dr Goran Ivić i najavljuje novo, profesionalno usavršavanje početkom sledeće godine u Amsterdamu.
T.T.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa