29. decembar 2022.29. dec 2022.
ODBOJKA: SENIORI I MLAĐI

Šapčanke na mreži

U prethodnom broju imali ste priliku da čitate o finišu seniorskog takmičenja Regionalne lige za odbojkašice. Od tri šabačka kluba Zaslon je najbolje plasiran. U pet mečeva je zabeležio pet pobeda i jedan poraz, te devojke ovog kluba na poziciji tri dočekuju 2023. godinu. Prva dva mesta pripadaju drugim timovima Uba i valjevske Srbijanke.

Pioniri u trci
Gotovo pola decenije Šabac nema mušku odbojkašku ekipu u takmičenju seniora, a čast jačeg pola ove sezone brane pioniri Zaslona. Šapčani su u regionalnoj grupi Prvenstva Srbije i trenutno su treći u konkurenciji Valjeva 014 i Loznice.


Sused na tabeli je četvrtoplasirani Šabac 015 koji je do sada u sedam utakmica ostvario četiri pobede uz tri poraza, te zauzima poziciju četiri. Letnjikovac je deveti. Između Šapca i njih nalaze se: Proleter (Loznica), Libero (Ljubovija), Osečina i Rađevac (Krupanj).

OK Zaslon (foto: fb stranica kluba)


Kadetkinje Letnjikovca i Šapca igraju u Prvenstvu Srbije za ovaj uzrast. U grupi ovog područja Letnjikovac je četvrti, uz učinak 5:4, a Šabac 015 na poziciji sedam. Ub je ubedljivo prvi, slede gradski rivali Srbijanka i Valjevo.

OK Šabac 015 (foto: fb stranica kluba)


U pionirskom uzrastu Zaslon nastupa sa dve ekipe, Zaslon 1 i Zaslon 2, kao i pionirska ekipa Šapca. Zaslon 1 u grupi 1 je na drugoj poziciji, uz pet pobeda i jedan poraz, a ispred je samo Rađevac sa maksimalnim učinkom. Šabac 015 je u ovoj grupi na poziciji šest. Drugi tim Zaslona je u svojoj konkurenciji (grupa 2) je četvrti, iza Uba, Srbijanke i Železničara iz Lajkovca.

OK Letnjikovac (foto: fb stranica kluba)


Najmlađe, pretpionirske ekipe Zaslona i Šapca su na deobi pozicije jedan, zajedno sa Ubom. Sve tri ekipe su u devet kola ostvarile po osam pobeda i jedan poraz u ligi pretpionirki. Letnjikovac je trenutno sedmi sa četiri pobede i pet poraza u devet odigranih utakmica.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa