29. decembar 2022.29. dec 2022.
Gradsko prvenstvo u rukometu: finale

Gradsko prvenstvo u rukometu: finale

ŠKOLSKI SPORT

Rukometaši zatvorili godinu

Tokom 2022. oko 1.700 školaraca sportista se nadmetalo. Očekivanja velika od 2023. Preostala gradska takmičenja u gimnastici i atletici, kao i naredni nivoi u svim sportovima. Intenzivan kalendar
Tokom 2022. godine u Šapcu je organizovano 29 takmičenja u kategoriji školskog sporta, a nastupilo je oko 1.700 takmičara đaka, što je zadovoljavajući broj, ističu u odseku za školski sport Sportskog saveza Šapca. Cilj je da taj broj u 2023. godini bude premašen, za šta su izgledi realni.

-Preostala su još gradska takmičenja u gimnastici i atletici. Naravno, za atletiku su potrebni bolji vremenski uslovi, te se nadmetanje može očekivati na proleće. Poznato je da ćemo biti domaćini međuokružnog takmičenja u Malim olimpijskim igrama, moguće je da organizujemo više okružnih takmičenja, te nije nerealno da se nadmeće još više đaka u odnsu na prethodnu godinu – ističe Slobodan Mijailović, koordinator za školski sport Sportskog saveza Šabac.

Šapčani treći u Srbiji
U pojedinim sportovima su organizovane već naredne faze, te su zabeleženi zapaženi rezultati ovdašnjih škola. Tehnička škola Šabac je ekipno treća u Srbiji u stonom tenisu. Reprezentacija škole je visok plasman izborila na repuzbličkoj završnici u Požarevcu. Odbojkašice i odbojkaši srednjih škola su već imali svoja okružnja nadmetanja u Loznici.


Kalendar za 2022. godinu zatvorilo je nadmetanje srednjih škola u rukometu. Odziv nije bio veliki, manji nego kod osnovaca, a mesto na okružnom nivou izborili su Ekonomska škola „Stana Mialnović“ kod muškaraca, odnosno Medicinska škola „Dr Andra Jovanović“ kod devojaka.

Stonoteniseri Tehniče škole (foto: SSŠ)


-Četiri ekipe su se borile u muškoj konkurenciji, dok se u ženskoj pojavila samo jedna ekipa, te kako nije imala rivala, automatski je titulu odnela Medicinska škola. Kod osnovaca je bilo šest u muškoj i četiri u ženskoj konkurenciji. Pretpostavljam da nije bilo dovoljno interesovanja kod đaka, posebno učenica da učestvuju, što se odrazilo na brojnost kod srednjoškolki – dodaje Mijailović.

Predviđena su četiri nivoa. Nakon gradskog, sledi okružni nivo takmičenja, potom najbolji odlaze na međuokružni gde pobednici stiču pravo učešća na republičkim igrama. Sve treba da bude okončano do kraja školske godine.

S. Mijailović – koordinator za školski sport SSŠ


-Nekada su škole redovno organizovale i školska takmičenja koja su bila selekcija za gradski nivo. To nije obaveza, ali je dobra prilika za profesore da vide sportski potencijal učenika. Negde ta praksa živi još uvek, negde ne – zaključio je koordinator za školski sport SSŠ.

Kako nema mnogo vremena, odmah od starta drugog polugodišta startovaće naredna takmičenja, a kalendar će svakako biti intenzivniji nego u prvom polugodištu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa