29. decembar 2022.29. dec 2022.
Mačva za bolje proleće: L. Pejović protiv Vršca

Mačva za bolje proleće: L. Pejović protiv Vršca

SPORT: PROLEĆNE POLUSEZONE

Povratak na teren već u januaru

Kup u vaterpolu i Prva liga za košarkašice, odnosno regionalna odbojkaška otvaraju takmičarsku 2023. Rukmotešice imaju takođe radni januar. Od februara rukomet i fudbal
Sportski kolektivi su mahom na pauzama tokom novogodišnjih praznika, no odmor je samo od zvaničnih mečeva, jer trenažni proces nije prekidan, a već od sredine januara počinju i prvi mečevi prolećne polusezone. Od ovdašnjih kolektiva prvi će na borilišta vaterpolisti koji 14. januara gostuju Radničkom u derbiju četvrtfinala Kupa Srbije. Košarkašice u najvišem rangu ženske košarke takođe će 14. januara igrati duele 13. kola. Odbojkašice u Regionalnoj ligi će na parket od 14. januara.

Zaslon će gostovati u Osečini, Šabac 015 dočekuje Rađevac, dok je Letnjikovac slobodan.

Do kraja januara će se prvenstvu vratiti i rukometašice. Medicinar je trenutno na poziciji šest, a 28. januara će u hali „Zorka“ dočekati Mladost iz Nove Pazove, jedno od prijatnijih iznenađenja prve polusezone.

Odluka na proleće: A. Radović (foto: ŽRK Medicinar fb)


Odmah na startu februara, već prvog vikenda, biće nastavljena Super liga za rukometaše. Metaloplastiku Eliksir, jednog od kandidata za titulu očekuje 4. februara utakmica protiv Rudara iz Kostolca na parketu hale „Zorka“. Istovremeno će borbu za viši rang nastaviti košarkašice OKK Šapca, odnosno košarkaši ovog kluba, kao i majurski Miks. Košarkaši dočekuju tim Babajić, novajlije u Drugoj regionalnoj ligi, dok Miks gostuje u Krupnju.

Poslednji se takmičenju nakon duže pauze vraćaju fudbaleri. Mačva 25. februara igra prvi pripremni duel, rival je Metalac u Gornjem Milanovcu. Nedelju dana kasnije će biti nastavljena Srpska liga, potom sukcesivno Kolubarsko-mačvanska zona i niži rangovi.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa