29. decembar 2022.29. dec 2022.
Kapiten Metaloplastike – D. Arsić

Kapiten Metaloplastike – D. Arsić

RUKOMET: RK METALOPLASTIKA ELIKSIR

Jesen za prolećni optimizam

Desetkovani nastupili na Svesrpskom kupu. Uspešna polusezona uprkos porazu na kraju. Nijanse će odlučivati u nastavku. Napad bolji od odbrane. Metaloplastika Eliksir primer fer plej ekipe
Sticaj okolnosti je hteo da „plavi“ budu desetkovani na Svesrpskom kupu i sa debitantnom na klupi, usled pozitivnih kovid testova prvog trenera Vladana Matića i asistenta Davida Rašića. Rekorder Metaloplastike, bivši kapiten Miloš Mitrović saznao je neposredno pred odlazak da će prvi put u karijeri voditi prvi tim. Uprkos svim problemima, ekipa je bila konkurentna veći deo meča, vraćala se iz zaostatka, imala prilike da izjednači rezultat, ali je ovaj put presudio kvantitet na strani crveno-belih, 34:29 (18:15).

Aidi ispred drugih
Reprezentativac Tunisa Azis Aidi se izdvojio pojedinačnim učinkom u plavom dresu. On je najbolji strelac ekipe sa 89 golova, što je učinak za četvrto mesto tabele strelaca u Srbiji. Drugi strelac ekipe je iskusni Vojislav Brajović sa 81 postignutim golom. Dodić je postigao 55 na trećem, a Srdanović 53 na četvrtom mestu u ekipi.


Poluzvanično takmičenje u Trebinju stavilo je tačku na polusezonu i kalendarsku godinu. Šapčani su najveći deo jeseni bili vodeći tim, do poslednjeg kola jedini neporaženi, a pad koncentracije u finišu derbija u Novom Sadu odveo je ekipu na poziciju tri.

-Ukoliko izuzmemo kiks u Prokuplju, sve ostalo je bilo očekivano ili iznad očekivanja. Proces prilagođavanja igrača na novog trenera, uz izmene i u igračkom kadru traje znatno duže, nego što je to bio slučaj kod nas. Beležili smo dobre rezultate i uveren sam u plasman u plej of, a tamo svako ima svoju šansu. Ekipe su izjednačene i odlučivaće najsitnije nijanse – ističe direktor kluba Slaviša Stojinović.

V. Matić – trener Metaloplastike Eliskir


Metaloplastika Eliksir deli prvo mesto na tabeli efikasnosti sa Vojvodinom, obe ekipe su postigle po 430 golova. Brojke govore da je odbrana mogla bolje, jer je pet ekipa primilo manje golova. Šapčani su prvi na fer plej tabeli. Nijedan igrač nije zaslužio direktan crveni karton, a ukupno je Metaloplastika Eliskir imala 42 isključenja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa