12. januar 2012.12. jan 2012.
IZVOZ VOĆA I POVRĆA

STANDARDIZOVANOM PROIZVODNjOM I PRERADOM DO PROFITA

Izvoz smrznutog voća u zemlje Evropske Unije jedna je od profitabilnijih oblasti poljoprivrede i prerađivačke industrije u Srbiji. Izvoz voća nije posustajao ni u najtežim godinama. S obzirom da se radi o profitabilnim kulturama za očekivati je dalji rast proizvodnje novih sorti za izvoz u svežem i smrznutom stanju
Po okončanju jedne jako teške proizvodne godine za srpsku poljoprivredu sumiraju se ostvareni rezultati i pripremaju planovi za narednu sezonu koja će po najavama stručnjaka takođe biti teška i neizvesna. I pored takvih najava mnogi privrednici Mačvanskog okruga u ovu godinu ulaze sa više optimizma.
Jedno od takvih preduzeća je Šabački „Libertas“ koji se bavi proizvodnjom i preradom svežeg voća i povrća, kao i plasmanom na domaće i izvozom smrznutog voća na Evropsko tržište.
- U protekloj godini otkupili smo oko 5.000 tona svežeg voća i povrća i to maline, jagode, kupine, višnje i paprike. Voće smo otkupljivali u Mačvanskom i Sremskom okrugu koji gravitiraju Šapcu kao centru naših poslovnih aktivnosti, a manji deo na jugu. S obzirom da ove godine planiramo proširenje tržišta, samim tim moramo povećati obim sopstvene proizvodnje, kao i otkupiti veću količinu voća i povrća. Planiramo da do 2013. godine proizvodnjom na sopstvenim plantažama obezbedimo više od 70 odsto voća i povrća za kojim imamo tražnju. Cilj nam je da našim kupcima ponudimo voće i povrće vrhunskog kvaliteta i ukusa, uz najveću brigu za bezbednost proizvoda, ističe zamenik direktora „Libertasa“ Slobodan Žunić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa