5. januar 2023.5. jan 2023.
Pripreme za Mondijal – reprezentacija Srbije (foto: RSS)

Pripreme za Mondijal – reprezentacija Srbije (foto: RSS)

RUKOMET: REPREZENTACIJA SRBIJE

Čivijašima poznata imena

Članova Metaloplastike Eliksir nema, ali tu su tri nekadašnja igrača. Vejin najkraće u klubu. Početak Mondijala za Srbiju 13. januara
Od starta Svetskog šampionata u rukometu deli nas nepuna sedmica, a iako na Mondijalu šabačka Metaloplastika neće imati direktnog predstavnika, u sastavu selektora Tonije Đerone nalazi se nekoliko igrača koji su proveli ne samo deo karijere u Šapcu, već su ovde rukometno stasali ostvarivši se na reprezentativnom planu.

Đorđić i Kolaković
Među reprezentativcima su još jedno ime, poznato i drago Šapčanima. Petar Đorđić, rukometaš Benfike, sin čuvenog golmana Metaloplastike Zorana Đorđića, jedan je od uzdanica reprezentacije. Najbolji je strelac osvajača Evro lige. Uz njega na širem spisku bio je Aleksa Kolaković, sin nekadašnje rukometašice i doskorašnjeg trenera Medicinara Sandre Kolaković i unuk poznatog igrača i trenera Metaloplastike Petra Fajfrića.


U konkurenciji za golmana je Milan Bomaštar. Nekoliko sezona je branio boje Metaloplastike, a trenutno je u Šartru. Adut Srbije na krilu je Vukašin Vorkapić, rođeni Beograđanin, koji je stasao upravo u Šapcu gde je došao kao junior. Danas je prvotimac Ivrija, takođe ekipe iz Francuske.
Solucija Đerone na beku je i Predrag Vejin, sadašnji član hrvatskog Neksea, a početkom prethodne decenije, tokom dve sezone, nastupao je za šabački klub.

M. Bomaštar u dresu MP (foto: SEHA liga)


Na širem spisku su se još nalazili: Todor Jandrić (Kretej), nekadašnji čuvar mreže Metalopalstike i Milan Milić, danas bek Vojvodine, a rukometno je stasao u ekipi iz Šapca. Dva aktuelna člana plave ekipe Mateja Dodić i Marko Srdanović nastupali su za B tim Srbije nedavno i svakako su neko na koga u Savezu računaju.

Srbija prvenstvo otvara protiv Alžira 13. januara. Dva dana kasnije „orlovi“ igraju protiv Nemačke, a potom 17. januara će odmeriti snage protiv Katara na kraju prve faze takmičenja.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa