5. januar 2023.5. jan 2023.
Andrejine čarolije
PRED DOLAZEĆI VELIKI PRAZNIK BOŽIĆ

Andrejine čarolije

Sam rad na kolačima a pre svih medenjacima uvek pričinjava zadovoljstvo ali ni blizu kao za Božić i Vaskrs pa ko voli nek izvoli, Vladimirci nisu daleko a Božić je već takoreći na pragu. Andrejine čarolije mame i izgledom i ukusima
Veliki praznici obiluju đakonijama a kao po pravilu nasleđenim od baka i prabaka. Suzana Mirković, vaspitač, radi u Domu učenika Posavotamnavske srednje škole a svaki slobodan trenutak provodi u pripremi kolača koji su pravo umetničko delo.

Zanimljivo je da joj tu pomaže ćerka Andreja koja ima samo sedam godina. Iz te kulinarske radionice stižu pikantna dela a one sa zadovoljstvom ističu da je sve poteklo od babe Dragice dobro znane domaćice i kuvarice manastira Kaona koja je dokazani majstor svog posla u stvaranju poslastica i jela za svako poštovanje.

Sam rad na kolačima a pre svih medenjacima uvek pričinjava zadovoljstvo ali ni blizu kao za Božić i Vaskrs pa ko voli nek izvoli, Vladimirci nisu daleko a Božić je već takoreći na pragu. Andrejine čarolije mame i izgledom i ukusima.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa