12. januar 2012.12. jan 2012.
MILOŠ TOJIĆ, DIREKTOR KULTURNOG CENTRA ŠABAC

BOGAT KULTURNI PROGRAM

Protekla 2011. godina za ovu polivalentnu i multimedijalnu instituciju prošla u znaku književnih, likovnih i muzičkih dešavanja
Tokom godine Kulturni centar Šabac svojim sugrađanima nudi bogat kulturni program. Tako se na književnoj sceni održavaju razne promocije knjige, ali i pesnički susreti, takmičenja recitatora. Ne izostaje ni izdavačka delatnost.
- Kada je u pitanju književna scena tokom godine imamo veliki broj predstavljanja knjiga, kako najeminentnijih autora tako i aktuelnih naslova, ali i onih manje poznatih. Septembar nam je predviđen za promovisanje mladih i neafirmisanih autora tako da i na književnoj i likovnoj sceni imamo „Mesec mladog autora“. Književni susreti obuhvataju književne večeri, predavanja, kolažni program sa pratećim umetničkim sadržajem. Organizujemo i Opštinsku smotru recitatora na kojima se takmiče pobednici školskih takmičenja u tri kategorije. Svake godine se organizuje i Pesnički maraton na kome gostuju pesnici kako iz Srbije tako i iz susednih država. Ove godine održaće se jubilarna dvadeseta književna nagrada „Laza Lazarević“. Učešće će uzeti i Opšta bolnica „Laza K. Lazarević“ i ostale institucije. U toku prošle godine izdali smo i knjigu „58 ljubavnih pesama“ ““ rekao je Miloš Tojić.
Kulturni centar Šabac značajan deo svog godišnjeg programa ostvaruje kroz likovne sadržaje koji se odvijaju u obliku različitih izložbi, likovne kolonije Mišar, prezentacija, predstavljanja knjiga iz umetnosti.
- Galerija Kulturnog centra jedan je od nosilaca likovnog programa u Šapcu. Godišnje se u ovom prostoru organizuje tridesetak različitih likovnih sadržaja. Galerija uz pomoć Saveta galerije, a na osnovu godišnjeg konkursa za samostalne izložbe, od prispelog materijala odvoji ono najkvalitetnije i to predstavi šabačkoj likovnoj publici. Takođe, galerija ima višegodišnju saradnju sa Udruženjem likovnih stvaralaca Šapca, Školom za umetničke zanate, Šabačkom fotografskom zadrugom. Dugi niz godina organizujemo izložbe koje predstavljaju njihovu godišnju produkciju.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa