5. januar 2023.5. jan 2023.
Srebro za Čajića (foto: I. Đ.)

Srebro za Čajića (foto: I. Đ.)

ATLETIKA: ZAVRŠNA NADMETANjA U 2022. GODINI

Odlikaški kraj godine

Atletičari Sprinta su poslednjeg meseca prethodne godine nastupili na tri takmičenja - mitinzima Atletskog kluba „Karanovac“, AK „Partizan“ i AK „Crvena Zvezda“ gde su osvojili nekoliko odličja.
Milan Čajić je na Mitingu Crvene zvezde izjednačio apsolutni rekord u skoku motkom (4.20) i osvojio srebrnu medalju, dok je u trci na 60 metara došao do sezonskog rezultata (7.60). Na istom mitingu istakla se Milica Nenadović sa bronzom na 60 metara (dvoranski lični rekord 8.35) i apsolutnim rekordom kluba u skoku udalj (4.95 metara). Ostvarenja su posebno značajna jer su ostvarena pod prehladom i temperaturom. Dan ranije, Aleksandar Dvokić je bio sekundu daleko od rekorda Srbije za mlađe pionire na deonici od 1000 metara hodanje (5:36,39).

Odlične nastupe i lične rekorde ostvarili su i Lena Adamović, Anđela Pantelić i Dragan Bohnec. Na mitingu Karanovca sjajan je bio Veljko Rosić sa ličnim rekordima na 60 metara (7.56) i na 60 metara juniorskih prepona koje su visoke 1 metar (8.82), iako je još nekoliko dana mlađi junior (prepone za mlađe juniore su 91 cm). Lične rekorde ostvarili su i Jovana Pajić, Milica Birčaković i Milica Gavrić.

Anastasija prva kuglašica (foto: AŠK Tempo)


Šabački AŠK Tempo je nastupao na Mitingu budućih šampiona u organizaciji AK Partizan i „Memorijalu Mika Švraka“ koji je priredio AK Top džamp.

Nikolina Jeremić je bila prva na 300 (42,08) i druga na 60 metara, uz lične rekorde u obe konkurecnije. Anastasija Bogićević je odnela titulu u bacanju kugle na (12,84), uz lični rekord. Strahinja Krstić i Milica Poznanović su pobedili na 50 metara, odnosno u bacanju kugle. U istim disciplinama Maša Despotović i Jana Lovčević su osvojili druga mesta u svojim kategorijama, dok je Nataša Perović osvojila treće mesto na 60 metara uz lični rekord. Nataša i Anastasija su nastupile i na Memorijalu, osvojivši druga mesta.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa