12. januar 2012.12. jan 2012.
SONjA BOKUN ĐINIĆ, DIREKTORKA BIBLIOTEKE ŠABAČKE

FOND UVEĆAN ZA PET HILjADA KNjIGA

Pored redovne delatnosti ““ stručne obrade, čuvanja i korišćenja bogatog književnog fonda, 2011. godina u zgradi Vladičanskog dvora prošla u renoviranju odeljenja za odrasle, preuređivanju tri depoa, zameni stolarije, ali i konzervaciji i digitalizaciji građe vrednih knjiga, raznovrsnim programima poput predstavljanja knjiga, izložbi, naučnim skupovima, izdavačkoj delatnosti i druženju sa decom u okviru mnogobrojnih radionica
Radovima finansiranim iz sopstvenih sredstava u martu je započeta adaptacija Odeljenja za odrasle, a završena polovinom avgusta. Ideja vodilja bila je proširenje prostora i uvećanje broja knjiga koje će se naći pred očima i u rukama čitalaca.
- Timskim radom, dobrom voljom i upornošću osoblje Biblioteke šabačke preuredilo je Odeljenje za odrasle, tj. pozajmno odeljenje. Tako smo od nekadašnjih sto dvadeset metara slobodnog prostora dobili trista pedeset. Olakšan je pristup hiljadama i hiljadama dobrih i pomalo zaboravljenih knjiga tako da naši korisnici mogu da ih prelistavaju, pročitaju neke delove, a onda i da se odluče za one koje im najviše privuku pažnju.
Zgrada Vladičanskog dvora u kome je smeštena Biblioteka šabačka, renovirana je dobrim delom, dok radovi na Aneksnoj zgradi nisu privedeni kraju.
- Zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta i sa pet miliona dinara koje smo dobili od Ministarstva kulture zamenjena je stolarija na spratu. Sve je rađeno u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika iz Valjeva kao nadležnim organom. Takođe sa devetnaest miliona dinara od Ministarstva kulture preuredili smo Odeljenje za decu, promenili prozore i vrata u prizemlju. Radovi na Aneksu, nažalost, nisu odrađeni u onom obimu koji je potreban.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa