12. januar 2012.12. jan 2012.
SEOSKI TURIZAM

POVRATAK KORENIMA

U Vili “Albedo“ u Varni prošlog utorka održana sednica upravnog odbora Udruženja preduzetnika za seoski turizam Srbije. Naša zemlja ima odlične potencijale za razvoj ove turističke oblasti, ali nedostaje veći podsticaj države. Šabačka gradska uprava primer dobre prakse
Sumiranje urađenog i plan rada u predstojećem periodu, bile su glavne teme razgovora prve ovogodišnje sednice upravnog odbora Udruženja preduzetnika za seoski turizam Srbije. Dosadašnje poslovanje u ovoj oblasti ocenjeno je kao solidno. U budućem delovanju akcenat je stavljen na informativno propagandne aktivnosti.
- Dosta smo solidno ocenili razvoj seoskog turizma u Srbiji. U našoj ponudi se nalazi oko 6.000 kategorisanih ležajeva. Broj noćenja u 2010. godini je zabeležio blagi porast od nekih 4 odsto. Ono što je sasvim izvesno da se malo koja zemlja može pohvaliti ovako raznolikom ponudom u ovoj oblasti kao Srbija. Poseban način izražavanja gostoljubivosti predstavlja i boravak gosta i domaćina pod istim krovom ““ istakla je predsednica Udruženja preduzetnika za seoski turizam Slavka Nedeljković.
Prema zaključcima okupljenih turističkih delegata, koji su u Varnu došli iz svih krajeva Srbije, razvoj seoskog turizma otvara nove šanse za očuvanje i revitalizaciju ruralnih područja.
- Mi imamo proizvod. Naša sela se polako okreću ka ovakvom vidu privređivanja. Skoro da nema opštine u Srbiji, gde se makar jedno domaćinstvo ne bavi ovom delatnošću. Sa duge strane, ovo je velika šansa za državu. Jer kroz seoski turizam otvara se mogućnost za ostanak mladih na selu, a samim tim i njihovo očuvanje i revitalizaciju ““ kaže Nedeljkovićeva.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa