12. januar 2023.12. jan 2023.
Božićni paketići za decu Uzveća
Ekološko edukativni centar Mačve

Božićni paketići za decu Uzveća

Ekološko edukativni centar Mačve u Bogatiću, započeo je Novu godinu radno, svojom prvom humanitarnom akcijom, koja će, kako su istakli, biti samo jedna u nizu planiranih do kraja godine. Ovoga puta, Ekološko edukativni centar Mačve je, povodom Božićnih praznika, obradovao najmlađe stanovnike Uzveća.

U svečarskoj atmosferi, uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, na Badnje veče, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg za više od 70 mališana ovog mačvanskog sela, obezbeđeni su Božićni paketići. U prisustvu velikog broja meštana Uzveća, nakon služenja Božićne liturgije, osveštavanja i paljenja Badnjaka i uz prikladnu besedu, poklone je najmlađim mališanima ovog mačvanskog sela uručio paroh Uzvećanski Ilija Isailović i veroučitelj Milovan Firaunović.



- Uz pomoć sponzora, dobrih ljudi i vernika koji su pomogli ovu akciju, uspeli smo da na najradosniji hrišćanski praznik Božić, ove godine paketićima obradujemo mališane iz Uzveća. Sledeće godine, sa Božijom pomoći i uz saradnju sa donatorima kojima se ovoga puta još jednom zahvaljujemo, biće to mališani iz neke druge parohije u Bogatićkoj opštini, istakao je iz Ekološko edukativnog centra Mačve, Aleksandar Firaunović.

U svakom slučaju,ovaj Bogu blagodarni čin radosti i sreće mališana na Badnjidan, kako su istakli ekolozi iz Mačve, postaće tradicionalan.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa