12. januar 2023.12. jan 2023.
Prijave do 18. januara
Plivanje za časni krst na Bogojavljenje

Prijave do 18. januara

Već tradicionalno na veliki hrišćanski praznik Bogojavljenje u četvrtak 19. januara na gradskoj plaži Stari grad biće održano plivanje za časni krst, u znak sećanja na krštenje Isusovo u reci Jordanu. Svi plivači će u ovom plemenitom nadmetanju isplivati simboličnu distancu od 33 metra, koja označava broj godina Isusa Hrista na dan njegovog raspeća.

-Pozivamo sve plivačice i plivače da se prijave za bogojavljensko plivanje za časni krst, tako što će ostaviti svoje ime i prezime u inboks instagram ili fejsbuk profila Turističke organizacije grada Šapca ili lično u prostorijama turističke organizacije, do srede 18. januara. Manifestaciju ćemo tradicionalno započeti u crkvi Bogojavljenskom liturgijom i svećenjem bogojavljenske vodice od 09 časova, skup plivača i prigodan program počinju od 11 časova na gradskoj plaži Stari grad, a start plivanja za časni krst je u 12 časova. Za sve posetioce je, kao okrepljenje, obezbeđeno kuvano vino.

Pozivamo vas da zajedno proslavimo i uveličamo veliki hrišćanski praznik! – poručuju iz Turističke organizacije grada Šapca.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa