19. januar 2023.19. jan 2023.
Prvo okupljanje u 2023. godini (foto: FK Mačva)

Prvo okupljanje u 2023. godini (foto: FK Mačva)

FUDBAL: FK MAČVA

Najvažniji deo u Linjanu

Zajedničke pripreme startovale 16. januara, ali igrači rade individualno od 2. dana u godini. Najvažniji deo priprema u Italiji. Cilj plej of i pokušaj baraža. Više igrača na probi
Prva liga Srbije biće nastavljena 25. februara, a do tada Mačva će se pripremati za ostvarenje cilja proklamovanog na početku sezone. Ocene prvog dela su različite, po mnogima je moglo bolje, ali se svakako, kako ističe trener Kurtušić, računi svode na kraju.

-Naš cilj je na početku sezone, kao i sada, plasman u plej of, a pokušaćemo da iskoristimo priliku i domognemo se i baraža za Super ligu. To nije primarno, no svaka šansa mora da se iskoristi. Preostalo je još dovoljno mečeva do kraja i uz dobar rad i adekvatna pojačanja, uveren sam da ćemo uspeti u plej of ambicijama. Neopsporno je da Mačva pripada plej of grupi – istakao je Ivan Kurtušić za Žurnal.

Dueli na pripremama
Rivali Šapčana tokom priprema biće: BASK (29.01), Lvov (Ukrajina) u Umagu 01.02, Celje (Slovenija) u Kopru 03.02, Brinje (Slovenija) u Linjanu 07.02, Dekani (Slovenija) u Kopru 10.02 i Marsonija (Hrvatska) u Sl. Brodu 18.02.


Trenutno Mačva je od plej ofa daleko tri boda, a od četvrte pozicije koja donosi baraž sedam poena. Još 11 kola je ostalo do završetka regularnog dela sezone, a potom sledi plej of i plej aut.
Pripreme će započeti u Šapcu, potom klub odlazi u Italiju, mesto Linjano u blizini Trsta 30. januara. Pre putovanja će Mačva imati i prvu probu ove zime, protiv srpskolišaka BASK Beograda. Potom sledi pet internacionalnih duela u Hrvatskoj i Sloveniji, da bi generalna proba, sedam dana pred nastavak sezone, bila u Slavonskom brodu protiv nekadašnjeg tima Ivana Kurtušića, Marsonije.

Za sada, do trenutka kada zaključujemo tekst za štampano izdanje, nema novih imena u sastavu Mačve, ali je najavljeno da će svakako biti pojačanja. Na probi je nekoliko igrača, naravno nije izvesno da li će ostati ili ne, te o imenima tek ukoliko potpišu ugovor. Saradnja je prekinuta sa: Lazarom Marjanovićem, Miroljubom Pešićem, Živoradom Arnautovićem, Stefanom Trimanovićem i Draganom Vukom Markovićem.

L. Pejović u prodoru protiv Vršca


U prvom kolu nastavka Mačva je gost Metalca, potom dočekuje Radnički, putuje u Vršac i Loznicu, dočekuje Rad, gostuje Rakovici, ugoščćava Železničar, putuje u Užice, igra u Pocerskoj protiv Novog Sada, rival je Trajala u Kruševcu, a u poslednjem kolu dočekuje Jedinstvo Ub.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa