26. januar 2023.26. jan 2023.
Pogruženje preko 20 odvažnih
BOGOJAVLjENjE NA SAVI U PROVU VELELEPNO

Pogruženje preko 20 odvažnih

U danu kada se Bog javi, vaistinu se javi, uz besprekornu organizaciju Provo je ugostilo u bogatom programu žitelje sela ali i vascele opštine. Prelepo vreme ukrasili su odvažni devojke i momci njih preko 20. Srećko Paležević, opština Vladimirci, Mesna zajednica i parohija sela su svako u svom delu zavredeli čistu desetku za sve viđeno.

Prvo je hor Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Prova otpevao prigodnu pesmu Marijo slavna da bi glumac Aleksandar Dunić u svom stilu besedio Vladiku Nikolaja Velimirovića pa opet hor pevao spasi bože- krst je spasenje. Potom su crkveni oci osveštali vodu da bi najuzbudljiviji deo bilo pogruženje preko 20 odvažnih.



Da sve bude velelepno pobrinuli su se uglavnom mladi učesnici. Pre svih Vesna Diklić koja je na pogruženje ušla u Savu sa ocem Ljubomirom iako ima samo sedam godina. Aplauz podrške je zavredela i Mina Milijančević kao i svi ostali koji su se na Bogojavljenje našli u Savi pod okriljem časnog krsta. Tim pre što su Opština Vladimirci i Ljubomir Stojanović zvani bata Ćoka darovali 20 kubika betona da se narednog Bogojavljenja lakše dođe od asfalta do reke.


Po tri puta su se uz krst zaranjali u vodu a onda i celivali krst iz ruku sveštenika. Da sve ostane nezaboravno postarao se Đorđe Terzić iz Prova darovanjem prigodnih majica, parohija sela Prova prigodnim krstovima a Opština Vladimirci uređenjem prilaza reci.

Potom su se na rastanku svi pozdravili sa Bog se javi, vaistinu se javi poželevši da se iduće godine okupe u što većem broju i ako je ovogodišnji odziv bio impresivan.
S.K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa