Info

26. januar 2023.26. jan 2023.
Šabački trio u Antaliji: Lagundžić, Pavlović, Subotić (foto: KK Zorka)

Šabački trio u Antaliji: Lagundžić, Pavlović, Subotić (foto: KK Zorka)

KAJAK: REPREZENTACIJA SRBIJE

Antalija, predah, Antalija

Kratak odmor pred povratak u Antaliju. Uspešan rad uz orobleme sa vremenom na početku. Jači intenzitet kao priprema za napornu sezonu. Od nedelje ponovo u Turskoj 20 dana
Prvi deo priprema u Turskoj za najbolje srpske kajakaše okočan je u nedelju, a samo će imati sedmicu predaha pre novog pakovanja kofera i putovanja na bliski istok, kako bi imali završnu fazu rada pred prolećni start nove kajakšake sezone, posebno važne jer je predolimpijska.

Tokom prethodnog meseca, pod rukovodstvom trenera Uroša Pavlovića, člana stručnog štaba reprezentacije, za izazove su se pripremala i dva šabačka predstavnika, člana KK „Zorke“ Mihailo Subotić i Branko Lagundžić, oba olimpijski kandidati za Pariz 2024. godine.-Uvek je početak godina rezervisan za duže distance i pripremu za sve napore koji nas očekuju tokom sezone. Snovi i želje koje imam su jasni i svesni smo svi koliko je potrebno rada da bi se zacrtano ostvarilo. Posvećeni smo i nadamo se da ćemo biti najbolji kada je najpotrebnije – rekao je Lagundžić.
Duži period boravka van Srbije tokom zime je nešto na šta su svi kajakaški radnici navikli. Previše je hladno da bi se radilo na vodi kod nas (uvek je tempertura dodatno snižena na vodi), te je Turska stara destinacija tokom zimskih meseci.

-Na početku nas nije dočekalo povoljno vreme, posebno je smetao vetar na vodi, međutim kada se ono stabilizovalo vratili smo se punim intenzitetom da radimo. Velike distance smo prelazili, imali i do tri treninga dnevno kako bi napravili bazu za dalji napredak – istakao je trener Uroš Pavlović.
Već krajem ove sedmice kajakaši ponovo odlaze na još tri nedelje u Antaliju. Zvanični start sezone je u aprilu, na Kupu Srbije, a potom slede međunarodna i domaća takmičenja za sve kategorije.

Najnoviji broj

23. mart 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa