2. februar 2023.2. feb 2023.
Realan ili domaštan, dečji svet
SVETOSAVSKA IZLOŽBA POLAZNIKA ŠKOLE CRTANjA I SLIKANjA

Realan ili domaštan, dečji svet

Škola crtanja i slikanja okuplja decu uzrasta od 7 do 18 godina, koja imaju potrebu da se iskažu kroz neku crtačku ili slikarsku tehniku. Metodološki pristup je uslovljen i prilagođen sposobnostima i uzrastu svakog polaznika
U galeriji Kulturnog centra u Šapcu, proteklog četvrtka, otvorena je sedma Svetosavska izložba radova polaznika Škole crtanja i slikanja, koju vodi doktor umetnosti Dragan Marković Markus.
Publika je imala priliku da vidi osamdesetak ličnih umetničkih kreacija, različitih tehnika i motiva. Dugogodišnji kontinuitet u trajanju škole sigurno je doprineo kvalitetu radova kojim su se polaznici predstavili.



-Tematika kojom deca predstavljaju svoj svet, bilo realan ili domaštan, jeste individualna, ali i uslovljena uzrastom, okruženjem, opštim interesovanjem i socijalnim statusom porodice, školom i, sasvim očekivano, uzrastom. Dete svojim crtežom, pre svega, iskazuje misli i osećanja, svoj doživljaj neposredne stvarnosti, njemu odgovarajućom tematikom i tehnikom, kaže Marković.

U svečanoj i veseloj atmosferi, dodeljene su nagrade sa konkursa „Paja Jovanović“, koju organizuje grad Vršac.

- Na ovogodišnjem konkursu osvojeno je ukupno šest nagrada, od kojih tri prve, dve druge i jedna treća. Pored osvojenih nagrada, svojevrstan pokazatelj kvaliteta je i izložba ove škole, koja je po pozivu organizatora održana u okviru velike manifestacije Dečija nedelja u Vršcu. Izložba je imala značajan odjek u njihovim medijima, što je svojevrsna reklama za aktivnosti Kulturnog centra u Šapcu, kao i za moj pedagoški rad, dodaje Marković.

Škola crtanja i slikanja okuplja decu uzrasta od 7 do 18 godina, koja imaju potrebu da se iskažu kroz neku crtačku ili slikarsku tehniku. Metodološki pristup je uslovljen i prilagođen sposobnostima i uzrastu svakog polaznika.

Časovi su subotom, u toku cele školske godine, a upis novih polaznika moguć je u bilo kom periodu.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa