Info

2. februar 2023.2. feb 2023.
Dobar početak godine za ŽRK Medicinar

Dobar početak godine za ŽRK Medicinar

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Povratak pobedama

Trijumf u izjednačenom meču. Nepotpun sastav. Povratak Tamare Mandić. Izjednačena liga. Kikinda bolja nego tokom jeseni
Medicinar je ponovo hodao po tankoj žici između pobede i poraza u kome protivnik nosi bodove, a zapravo domaće pobede same sebe, ali ovaj put je sačuvao bodove i napravio bitan korak u borbi za gornji deo tabele. Prekinule su i neugodnu tradiciju, te sezonu nastavljaju mirnije. Ponovo je mladi tim u plej of zoni. Osim bodova Medicinar je dobio i povratak Mandić, kao i dodatno samopouzdanje kroz pobedu bez standardnog krila Jovane Dragosavljević.

Poput Mladosti i naredni rival je iz kategorije onih gde bodovi nisu izvesni, no ne i nerealni.
Šapčanke gostuju Kikindi, povratniku u elitu i grčevitoj borbi za opstanak.

Medicinar - Mladost (NP) 32:30 (15:13)
Hala Zorka. Gledalaca 400. Sudije: Cvetković i Petrović (oba Niš). Sedmerci: Medicinar 6(3). Isključenja: Medicinar 10; Mladost 16 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Petrović, H. Petrić 2, Đukanović, Radić 5, Kojić 1, Radović 9(1), Vasić 8, Lackocić, Cvejić (9 odbrana), Blagojević, E. Petrić, Cvetinović 5, Stević, Dragosavljević, Mandić.
MLADOST (NP): Mikić 1, Klenkovski, Glušica 6, Potkonjak 2, Ćurčin 4, Lazarević 6, Jotić, Kosanović, Paunić 8, Šašić, Janković, Ćazić 3, Kojičić, Orlović, Rajković, Petković (14 odbrana).


-Uveren sam da napredujemo uprkos problemima. Još uvek ne mogu da računam na kompletan tim, ali devojke su posvećene i nastavljamo da vredno radimo u cilju dobrih rezultata - istakao je trener Medicinara Nenad Tešić.

Kikinda je takođe odolela pritisku, pobedila prethodne nedelje u Pančevu. Četiri boda ima manje od Medicinara Kikinda, a u zoni je ispadanja, što govori o izjednačenosti Lige.

I. Cvetinović u prodoru


Kikinđanke su veliko pojačanje dobile u Jeleni Živkov iz Inđije i sada imaju Mitić, Novakov i još nekoliko iskusnih igračica. Svakako su kvalitetnije nego tokom jeseni.
U drugom kolu Medicinar je pobedio u hali Zorka.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa