2. februar 2023.2. feb 2023.
M. Dodić (Metalopalstika Eliskir) u akciji

M. Dodić (Metalopalstika Eliskir) u akciji

RUKOMET: SUPER LIGA (M)

Zvezda otvorila proleće

Tri uspešne provere. Pretkolo za branioca Kupa usled slabog ligaškog plasmana prethodne sezone. Izmena u bekovskoj liniji. Bodovi protiv Rudara imperativ
Prolećna sezona za Metaloplastiku Eliksir startovala je sinoć. Kako je prethodno prvenstvo završila na petoj poziciji, nije stekla pravo da se u takmičenje uključi od četvrtfinala, već u odbranu Kupa mora od pretkola. Na startu Kup nadmetanja žreb je odredio večiti rukometni derbi, meč Zvezda - Metaloplastika. Meč je odigran u Beogradu, a pobednik je izborio četvrtfinale i meč protiv nekog od rivala sa prve četiri pozicije u prethodnoj sezoni: Vojvodina, Partizan, Dinamo ili Radnički Kragujevac. Šapčani su u pretkolu bili favoriti, međutim Zvezda je imala prednost domaćeg terena.

Ukoliko su pripremni dueli pokazatelj, trenutno trećeplasirani tim Super lige ima razloga za optimizam pred nastavak. U tri provere su ostvarili tri pobede. Dva puta su pobedili Politehniku iz Temišvara, 30:29 i 40:25, a u poslednjoj proveri Metaloplastika Eliksir je savladala Slobodu iz Tuzle 30:27 (17:13).

Već tokom vikenda “plavi” nastavljaju Super ligu utakmicom protiv Rudara. Ekipa Vladana Matića je apsolutni favorit, svakako kvalitetniji tim što mora pokazati i na parketu. Snaga Kostolca je mnogo iskusnih igrača i trener Ajdačić koji je već dugo na toj poziciji. Ipak „rudari“ su trenutno na začelju, imaju samo dve pobede u 13 kola i sigurno da bi opstanak za njih predstavljao ispunjenje svih ciljeva.

Najznačajnija izmena u igračkom kadru je odlazak Tunižanina Aidija, koji je sada član Vojvodine i dolazak Milana Jovanovića u redove šabačke ekipe, internacionalca koji je nekada nastupao za Vojvodinu. Uz njega potpis na ugovor sa Metaloplastikom Eliksir stavio je i kadetski reprezentativac Srbije Milija Papović, pridošlica iz Vrbasa, krilni igrač.

U prvom kolu nastavka Vojvodina ne bi trebalo da ima problema na gostovanju u Zrenjaninu, ekipi Proletera, dok Dinamo igra derbi protiv Crvene Zvezde.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa