2. februar 2023.2. feb 2023.
Novi vaterpolo spektakl

Novi vaterpolo spektakl

VATERPOLO: EVRO KUP

Borba za pobedu, san o podvigu

Vašaš favorit. Bilo koja pobeda uspeh. Plasman u polufinale nije realan. Vrhunski rival u Šapcu. Spektakl za pamćenje
Da li je moglo bolje? Moglo je i moralo, da li je plasman u narednu fazu relan? Nije, da li može Šabac bolje u revanšu? Apsolutno da, da li bi svaka pobeda bila veliko ostvarenje? Svakako. Treba li da bude spektakl? Bez sumnje. Niko ne može da uguši nadu u čudo. Realno Vašaš je mnogo bliži polufinalu Evro kupa. Dogodilo se ono čega su se Šapčani najviše pribojavali. Na početku je domaći tim stvorio osetnu prednost, 4:0. U ostatku meča nije izgledao dominantno domaćin, smo je to vođstvo dalo krila i samopouzdanje.

Vašaš – Šabac 10:4 (3:0, 4:3, 2:0, 1:1)
VAŠAŠ: Mitrović, Brguljan 2, Žerinvari, Ranđelović 2, Konjarik 1, Mezei 1, Gabor, Nagaev 3, Erdelji, Batori 1, Bedo, Sedlmajer, Mizsei.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović 2, Koptesev, Krug, Barać 1, Stanić, Tubić, Šulc, Stojanović 1, Šaikutidinov, Gavrilović.


Ipak, nema razloga da u sredu, 8. februara, ne bude spektakl na Gradskom bazenu. Koliko često imamo priliku da gledamo uživo četvrtfinale vero takmičenja kod nas, po rangu u nivou četvrtfinala Lige Evrope u fudbalu, Evro kupa u košarci, Evropske lige u rukometu? Neopsporno u Šabac dolazi velikan, višestruki šampion Evrope, na Gradskom bazenu su „nepobedivi“, Slobodan Nikić na klupi, Branislav Mitrović na golu i Sava Ranđelović među igračima. Uz njih još deset reprezentativaca velesila poput Mađarske i Crne Gore. Nije čsta prilika da u ekipnm sportovima gost u Šapcu bude neko od aktuelnih evropskih velikana, poput tima iz Budimpešte i ovaj duel je prilika da se uživo gledaju majstori u velikom duelu četvrtfinala drugog najjačeg evropskog takmičenja. Bilo koji trijumf „čivijaša“ je vrlo značajan, jer bi to bio novi skalp velikog kluba i doza samopouzdanja u nizu teških mečeva koji su iza i ispred ekipe koju predvodi Nemanja Ličanin.

Nagaev doneo veliku prednost (foto: LEN)


-Učinićemo sve da se predstavimo na bolji način nego u Budimpešti. Zaostatak nije mali, jasno je da su oni favoriti, to su bili i pre početka prvog duela, naša želja je da budemo bolji pred našim navijačima, nadamo se sipunjenim tribinama i ako ne učinimo podvig, onda se bar oprostimo pobedom od sjajne evro sezone – istakao je trener Nemanja Ličanin.

Vašaš je moćan, snažan, tim koji je želeo finalni turnir Lige šampiona, protiv Breše, vicešampiona Italije, trećeg kluba u Evropu, u plej ofu kvalifikacija igrao je na jedan gol. Ipak, ume da podbaci, da ne izgleda tako sjajno, to je pokazao revanš osmine finala gde je posle minus pet u Mađarskoj, Zvezda imala pet golova viška na svom kontu u revanšu i bila na pragu čuda.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa