2. februar 2023.2. feb 2023.
Vladimirci uzvišeno Svetom Savi
SVEČANO OBELEŽENA ŠKOLSKA SLAVA

Vladimirci uzvišeno Svetom Savi

U programu u kojem je viđena uzvišenost, školarci su govorili i pevali o svojoj slavi Svetom Savi
Školska slava, Sveti Sava otpočela je himnom Svetom Savi u prepunom Domu kulture u Vladimircima i bila je svečarija kojoj je trebalo prisustvovati. Od najmlađih do starijih školaraca tkalo se uzvišeno platno poštovanja, divljenja životom i delom Svetog Save. Sveštenik iz Lojanica Ilija
Pantelić je nadahnuto zborio o žitiju Rastka Nemanjića i zovom monaštva koji je presudio da se liši krune vladarske a zarad oreola sveca, koji je za života gradio i mirio na svakom koraku. Rekao je otac Ilija da se o Svetom Savi može pričati dan i noć ali da je njegovo delo za našu crkvu nemerljivo i zarad toga što se izborio za samostalnost srpske crkve.

U programu u kojem je viđena uzvišenost, školarci su govorili i pevali o svojoj slavi Svetom Savi. Od predškolske ustanove „Suncokreti“ koji su spontanošću i šarmom svojstveno samo najmlađima pokazali i koliko znaju o Svetom Savi ali i koliko ga vole, iz reči u reč sve uramivši zvonkim „ Neka je srećna naša školska slava“.



Učenici OŠ „Žika Popović“ su prigodnim recitalom i scenskim nastupom dodali svoj deo veza ćilima ljubavi ka Svetom Savi, uz salve odobravanja prisutnih.

Mina Milijančević je predstavljala OŠ „Jovan Cvijić“ iz Debrca govoreći stihove „ Pred ikonom Svetog Save“. I učenici Posavotamnavske srednje škole sa Domom učenika u svom stilu izneli spoznaje o Svetom Savi od Rastka Nemanjića do neopisivog dela i monaškom i svetačkom koje poštuju i druge religije.

A skup koji će se dugo pamtiti uramio je virtuoznim sviranjem na harmonici srpskih kola mlađani Uroš Kovačević, da se školska slava i kolom obeleži i radosno nosi kao utisak viđen u Domu kulture.
S.K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa