9. februar 2023.9. feb 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

GRADONAČELNIK PAJIĆ OBIŠAO KINESKU KOMAPNIJU MINT

Investicije za kvalitetniji život šapčana

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić obišao je proizvodni pogon prve fabrike kineske kompanije Mint (Minth United Alloy Teck Europe), koja posluje u Severozapadnoj industrijskoj zoni.

- U ovim objektima ukupne površine 25.000 kvadratnih metara trenutno je zaposleno 135 ljudi, a plan je da do kraja godine bude zaposlen 161 radnik. Ovo je prva faza investicije, a planirana je i druga faza, u koju će Mint uložiti preko 67 miliona evra i izgraditi objekat koji će se prostirati na površini 28.150 kvadratnih metara, istakao je gradonačelnik Pajić.

Ukupna vrednost investicije, uključujući prvi i drugi deo, iznosiće više od 110 miliona evra. Fabrika je opremljena najsavremenijim svetskim mašinama, a po završetku drugog objekta ukupno će zapošljavati 400 radnika.

- Imao sam priliku da se uverim i kako teku radovi na izgradnji druge fabrike Minal Europe Green Material, koja će se baviti preradom aluminijuma.

U toku je i izgradnja treće Mintove fabrike od 84.000 metara kvadratnih, u kojoj će posao naći 1.000 Šapčana, a plan je da do kraja godine započne izgradnja i četvrte fabrike Minth Metal Parts Balkan.
Mint će u Severozapadnu industrijsku zonu investirati 300 miliona evra za svoje proizvodne pogone. Radiće se na visokosofisticiranoj opremi za svetske automobilske kompanije. Biće zaposleno više od 1.500 radnika. Sve ove investicije uticaće na kvalitetniji standard života građana Šapca.

- Bavimo se proizvodnjom aluminijumskih kućišta za baterije električnih automobila. Masovnu proizvodnju započeli smo krajem prošle godine, a sada ulazimo i u fazu izvoza. U prvu fazu uložili smo 50 miliona evra, naglasio je direktor Šubing Sjong.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa