9. februar 2023.9. feb 2023.
A. Dvokić – šampion Srbije (foto: Srpski atletski savez fb)

A. Dvokić – šampion Srbije (foto: Srpski atletski savez fb)

ATLETIKA: VIŠEBOJI, SENIORI, PIONIRI

Šest odličja

Aleksandar Dvokić pionirski šampion Srbije u hodanju na 1.000 metara. Dva odličja Nikoline Jeremić. Dva odličja u višeboju. Sprint zlato, srebro, bronza, AŠK do dva srebra i bronze
Mladi hodač ekipe Sprinta Aleksandar Dvokić zabeležio je odličan nastup i osvojio titulu nacionalnog šampiona u hodanju na 1.000 metara u konkurenciji mlađih pionira. Stazu je prešao za 5 minuta, 44 sekunde i 89 stotih delova, gotovo minut brže od pratioca.

N. Jeremić – dvostruka vicešampionka (foto: AŠK Tempo fb)


Nikolina Jeremić, članica AŠK Tempo donela je dva srebra u konkurenciji starijih pionirki. Druga je kroz cilj prošla u disciplinama 60 i 300 metara, uz vreme 7.81, odnosno 42.31.

Višebojci badovinačkog „Sprinta“ osvojili su srebro i bronzu na seniorskom nadmetanju višebojaca, Prvenstvo Srbije. Milan Čajić je ostvario tri lična rekorda u sedmoboju, a u konačnom zboru poena stigao do vicešampionskog zvanja. Njegov klupski kolega Veljko Rosić niz uspeha nastavio je trećim mestom među sedmobojcima, a od sedam disciplina uspeo je da ostvari šest ličnih rekorda. Triling dobrog učinka među višebojcima Badovinčanima je doneo Nikola Rosić osvajanjem četvrte pozicije ukupno, uz tri lična rekorda.

M. Čajić i V. Rosić – srebro i bronza (foto: Srpski atletski savez fb)


Bronzu za atletiku ovog područja obezbedila je i Jana Lovčević, takmičarka AŠK tempa koja je zabeležila treći hitac u nadmetanju u bacanju kugle. Dužina od 11 metara i 54 centimetra donal joj je bronzu. AŠK su predstavljali još Dunja Milovanović, sedma na 60 metara kod mlađih pionirki, odnosno Milica Milojević sedma na 300 metara kod starijih pionirki.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa