9. februar 2023.9. feb 2023.
Važna podrška navijača protiv Partizana

Važna podrška navijača protiv Partizana

VATERPOLO: SUPER LIGA

Veliki derbi, stari rival

Stari rivali. Meč izuzetno važan za oba tima. Uvek neizvesno, borbeno. Mladi dokazani treneri i mlade ekipe. Dva duela ove sezone rešavana u poslednjim sekundama
Šabac je u duelu gde se nije mnogo očekivalo, protiv vicešamppiona Ecvrope i srpskog i regionalnog šampiona, odigrao odlično u napadu, postigao čak 13 golova, više nego na bilo kojem meču protiv istog rivala prethodinie tri sezone, ali je i dozvolio više pogodaka u svojoj mreži nego bilo kada ranije protiv Novobeograđana i na koncu je ostao bez bodova. Nedostajali su: Koptsev, Maraš, Gavrilović.

Novi Beograd – Šabac 20:13 (5:4, 6:2, 5:3, 4:4)
Novi Beograd. Sudije: Virijević i Petrović. Isključenja: Novi Beograd 9, Šabac 14. Peterci: Novi Beograd 1 (1), Šabac 1 (1).
N. BEOGRAD: Filipović, S.Rašović 2, Mandić 5, Granados 1, Vučinić 3, Pijetlović, Martinović 1, Ćetković 4, Perković, Vlahopulos 1, Skumpakis 2, V.Rašović, Žoao Pedro, Šušiašvili 1.
ŠABAC: Živojinović, Savković, Marković, Repanović, Krug 3, Barać, Stanić, Tubić, Šulc 5, Stojanović 3, Šakudinov 2, Toholj.


Pozitivan ishod je realniji, a meč mnogo važniji mogao bi biti duel protiv Partizana na Gradskom bazenu predstojećeg vikenda. Pobedom bi se Šabac vratio u borbu za poziciju četiri koja garantuje revaš na domaćem bazenu u četvrtfinalu Kupa, dok crno-beli imaju priliku da trijumfom ponovo dođu do pozicije tri i lakšeg rivala. Vrlo je realno da se ovi timovi sastanu i u plej ofu, te meč ima i višestruku važnost.

Obe ekipe su poražene u prethodnom kolu. Partizan igra iznad očekivanja ove sezone, uprkos problemima je sastavio odličan tim i dosadašnji rezultati nisu slučajni. U sastavu su odlični mladi reprezentativci Hrvatske, Lovro i Paparić, Smiljević kao lider, potom Gladović, Radulović, Trtović, internacionalac na golu Kostrov... Šabac i Partiizan su ove sezone odigrali dva meča, u Beogradu je slavio Partizan 9:8, u Šapcu, u RL bilo je 12:12 u utakmicama gde je jedna lopta odlučivala. Ovo je duel starih rivala, mladih ekipa i dva dokazana mlada trenera Miloša Korolije (Partizan) i Nemanje Ličanina (Šabac). Sezonu ranije po dve pobede oba tima, Šapcu one važnije u borbi za treće mesto koje su obezbedile plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

M. Repanović


Mečevi ova dva tima garantuju uvek neizvesnost, posebnu atmosferu, sportsku tenziju i borbenost uz mnogo preokreta. Verujemo da će i sada biti tako.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa