9. februar 2023.9. feb 2023.
“U deci se obnavlja i čisti čovečanstvo”
PROCES SAMOVREDNOVANjA ZA DOBROBIT MALIŠANA

“U deci se obnavlja i čisti čovečanstvo”

Krajem prošle godine PU “Poletarac” u Koceljevi proslavila je svoj 41. rođendan u novom vrtiću. Moderan objekat, znatno veći od prethodnog, omogućio je da u njemu borave sva deca. Roditelji iz ovog kraja više nemaju glavobolje zbog upisa svojih mališana jer su liste čekanja sada prošlost.

Obdanište danas raspolaže sa većim brojem boravaka, savremeno opremljenim i prilagođenim potrebama poletaraca i njihovih vaspitača. Sadašnji vrtić u prilici je da prihvati oko 300 mališana.

Zaposleni, deca i njihovi roditelji veoma su zadovoljni uslovima u novoizgrađenom objektu, a osim novog prostora tekuća radna godina donela je novine i u programu rada.

-Sa novom radnom godinom u vaspitnim grupama je počeo rad po novim Osnovama programa, tj. ušli smo u “Godine uzleta”, čiji osnov čini projektno planiranje. U isto vreme započeli smo proces samovrednovanja iz oblasti vaspitno-obrazovnog rada- rekla je direktorka vrtića Marina Gajić i podsetila da je sam proces započet još 2006.godine ali da je ove godine novina u usaglašavanju ovog procesa sa novim osnovama programa.

-Cilj je jedinstven od samog početka a to je unapređivanje kvaliteta rada, sagledavanje realnog stanja, utvrđivanje jakih i slabih strana i pravaca daljeg razvoja Ustanove, ali i ličnog razvoja pojedinaca- istakla je Gajić.

U proces samovrednovanja uključene su sve zainteresovane strane: deca, roditelji i lokalna samouprava, čije se mišljenje uvažava prilikom planiranja unapređivanja kvaliteta rada celokupne ustanove.

-Voleli bismo da nam svi akteri u procesu samovrednovanja ukažu poverenje i iskažu svoje iskreno mišljenje, jer nam je samo to potrebno kako bismo otklonili eventualne nedostatke, sa ciljem što kvalitetnijeg rada ustanove- izjavila je direktorka.

Ona je podsetila da je uvek u fokusu dete, te da je krajnji cilj samovrednovanja da doprinese dobrobiti mališana, zbog čega ova ustanova i postoji.
-Samo zadovoljno dete je spremno za avanture istraživanja i celoživotno učenje jer, kako je to rekao Ivo Andrić, “u deci se obnavlja i čisti čovečanstvo”- zaključila je Gajić.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa