19. januar 2012.19. jan 2012.
GRADSKI ODBOR SRPSKE NAPREDNE STRANKE

POČELA SUĐENjA ZBOG PLAKATIRANjA

Prošlog četvrtka u Prekršajnom sudu u Šapcu održana su tri, od ukupno 38 suđenja, koja su zakazana presedniku Gradskog odbora SNS dr Aleksandru Peranoviću po prijavi komunalne policije zbog lepljenja plakata na nedozvoljenim mestima. Nekoliko stotina pristalica Srpske napredne stranke okupilo se ispred suda da pruži podršku Peranoviću.
Predsednik Opštinskog odbora SNS Dragan Tomić naveo je da očekuje da će se protiv ove stranke voditi ukupno 48 postupaka. On je dodao da na sajtu Gradske uprave grada Šapca ne može videti odluka kojom se zabranjuje lepljenje plakata na mestima na kojima to nije predviđeno.
- Pronašli smo jednu drugu odluku u kojoj stoji da komunalna policija može da bije, hapsi i koristi pendrek. Namera je da se Srpskoj naprednoj stranci zabrani delovanje, kao i drugim političkim organizacijama koje misle drugačije od lokalne vlasti. Naš protest je upravo iz razloga da se stvore uslovi u kojima svi građani regularno mogu da govore, misle i žive. Očigledno je da u ovom gradu samo onima koji su članovi DS treba da bude lepo.
Tomić je rekao da Srpska napredna stranka neće dozvoliti da joj se zabrani političko delovanje i rad u Šapcu. Istakao je da će oni pokušati da se izbore za slobodu svih građana na pravo zapošljavanja i na jednake šanse za sve.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa