15. februar 2023.15. feb 2023.
Foto: "Glas Podrinja"

Foto: "Glas Podrinja"

POČINjE IZGRADNjE TRŽNICE U KOCELjEVI

Zelena pijaca na privremenoj lokaciji

Projektom, čija je projektovana nominalna vrednost najveća do sada u opštini Koceljeva, predviđa se izgradnja zatvorene tržnice sa multifunkcionalnim prostorom pijace, na kome će biti postavljene pokretne tezge, koje se po potrebi mogu ukloniti, kako bi se prostor koristio i u druge namene
Prema najavi opštinskog rukovodstva ovih dana u Koceljevi počeće izgradnja nove zelene pijace- tržnice na mestu sadašnje koja je bila neuslovna, kako za prodavce, tako i za kupce. Zbog toga će se trgovina, dok projekat ne bude realizovan, obavljati na privremenoj lokaciji nedaleko od sadašnje pijace.

–Proteklih dana tekle su pripreme za izmeštanje sadašnje pijace, jer će izgradnja nove trajati zasigurno narednih godinu dana, pa i duže. Obezbeđena je lokacija u neposrednoj blizini sadašnje, u Dušanovoj ulici, nedaleko od stambenih zgrada, preko puta stare Strele. Važno je da obezbedimo sve neophodne uslove da se promet poljoprivrednih proizvoda i druge robe obavlja nesmetano, bez ikakvih prekida u narednom periodu dok bude tekla izgradnja tržnice. Privremena lokacija na koju će biti izmeštena pijaca biće narednih dana prilagođena potrebama trgovine, a važno je da održimo taj kontinuitet i zadržimo tradiciju pazara na ovom mestu- izjavio je predsednik opštine Dušan Ilinčić.

Proteklih dana tekle su pripreme za izmeštanje sadašnje pijace, jer će izgradnja nove trajati zasigurno narednih godinu dana, pa i duže. Obezbeđena je lokacija u neposrednoj blizini sadašnje,
u Dušanovoj ulici, nedaleko od stambenih zgrada, preko puta stare Strele


Na uglu Dušanove i Omladinske ulice poljoprivredni proizvođači kao i drugi trgovci su robu do sada izlagali na fiksiranim betonskim tezgama koje su dotrajale, a neke su već izvestan period i van upotrebe.

Projektom, čija je projektovana nominalna vrednost najveća do sada u opštini Koceljeva, predviđa se izgradnja zatvorene tržnice sa multifunkcionalnim prostorom pijace, na kome će biti postavljene pokretne tezge, koje se po potrebi mogu ukloniti, kako bi se prostor koristio i u druge namene. Na mestu postojeće pijace nići će zatvoreni objekat, dok će se u neposrednoj blizini nalaziti ulaz sa parking prostorom. U prizemlju objekta planirano je da budu smešteni lokali sa ribarnicom, mesarom, prodavnicom mešovite robe, dok bi na spratu mogle da se organizuju administrativne kancelarije za potrebe pijace. Ulaz u objekat, kao i do sada, biće moguć iz Dušanove, ali i Omladinske ulice kroz postojeći pasaž, dok su ulazi sa druge strane rezervisani za dostavu robe.

U lokalnoj samoupravi podsećaju da se ova investicija u potpunosti finansira iz republičkog budžeta, te da je novac namenjen isključivo izgradnji zelene pijace, kao i da će naredne godine ova varoš moći da se pohvali još jednim modernim objektom koji ispunjava sve uslove, podiže infrastrukturni standard i zadovoljava potrebe savremenog čoveka.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa