Info

15. februar 2023.15. feb 2023.
Desetodnevna italijanska misija (foto: Z. D.)

Desetodnevna italijanska misija (foto: Z. D.)

FUDBAL: PRIPREME FK MAČVA

Slavonski brod pred Milanovac

Desetodnevne pripreme okončane. Četiri pripremna meča. Rezultat je sekundaran, ističe Kurtušić. Iskristalisala se situacija po pitanju najspremnijih. Svi su dobili priliku. Rad na zadovoljavajućem nivou
Mačva je pripreme u Italiji okončala, sudeći po rezultatima promenljivo, ali su oni sekundarni u odnosu na one koji će biti od kraja februara do maja, kada se nastavi Prva liga, ističu u stručnom štabu.

-Pripreme uvek posmatram kao period u kome je rezultat u drugom planu, a svi igrači moraju da dobiju minutažu kako bi pokazali koliko zaista mogu. Želeli smo da probamo 22 igrača. Zadovoljan sam zalaganjem i radom, naravno uvek se neko istakne, neko podbaci, ali ja verujem u ovaj tim. Vidljiv je napredak i to mi je najvažnije – rekao je Ivan Kurtušić, strateg Mačve.

Ulcinj baza Metalca
Prvi rival Mačve u nastavku, Metalac iz Gornjeg Milanovca, pripremao se u Ulcilju i tamo zabeležio tri pobede: Kom (4:1), Jedinstvo (3:1), Budućnost (2:1), uz remi protiv Petrovca (0:0). Njih do meča protiv Mačve očekuju još tri duela: Trajal, Borac Čačak i Zemun.


U prvom meču Mačva je savladala Karpati, superligaša iz Ukrajine 2:1. Golove su postigli Ristivojević i Radunović. Šapčani su potom poraženi od slovenačkog prvoligaša Celja 1:0 i drugoligaša Brinjea 2:0. Poslednji meč bio je u Kopru, protiv Jadrana i tu je Mačva golovima istih igrača ostvarila pobedu 2:0.

-Vrlo sam zadovoljan igrom protiv Ukrajinaca i protiv Celja, odličnih ekipa, pad je bio protiv Brinjea. Vetar je bio jak što je dodatno otežalo situaciju. Suzili smo izbor protiv Jadrana i pružili odličnu igru. U globalu sam zadovoljan pripremama. Ubeđen sam u uspešnije proleće od jeseni – dodaje Kurtušić.

Pre utakmice protiv Metalca 25. februara, Mačvu predstojećeg vikenda očekuje generalna proba. U Slavonskom brodu Šapčane će ugostiti nekadašnji tim Ivana Kurtušića, Marsonija, trenutno član trećeg ranga hrvatskog fudbala, nekadašnji prvoligaš.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa