15. februar 2023.15. feb 2023.
Igrač meča protiv Naise: E. Petrić

Igrač meča protiv Naise: E. Petrić

RUKOMET: SUPER LIGA (Ž)

Medicinar sanja i ne prestaje

Treća pobeda u nizu. Veliki preokret desetkovanog tima. Vera u svoje mogućnosti, bez obzira na sastav, vodilja Šapčanki. Naredni rival najbolji tim u Srbiji
Da li je plej of izvestan za Medicinar? Nije, ali može li više bilo ko da kaže da mladost šabačkog tima ne zaslužuje zalaganjem i borbenošću da uprkos svemu bude među četiri najbolja tima? Apsolutno ne može i samo nedobronamerni ovim devojkama to neće poželeti.

Medicinar – Naisa 26:25 (10:16)
Hala „Zorka“. Gledalaca: 400. Sudije: Mandić (Srbobran) i Kovačić (Veternik). Sedmerci: Medicinar 3 (3), Naisa 3 (2). Isključenja: Medicinar 18, Naisa 12 minuta.
MEDICINAR: Jarić, Petrović 2, H. Petrić 4, Radić 2, Kojić, Radović 2, Vasić 2, Lacković 3, Vasić, Cvejić (7 odbrana), Blagojević 3 (3), E. Petrić 4, Cvetinović 2, Stević, Dragosavljević 1, Mandić 1.
NAISA: Nedeljković, Đorđević 3, T. Petković, Milošević, Đurović, Simonović 3, Mladenović, M. Petković, Ivanović (13 odbrana), Stojanović 3, Stamenković 6 (1), Nikolić 5 (1), Milovanović 1, Grujić, Stojanović, Knežević 4.


Postoji li nemoguće za igračice koje u meču protiv plej of kandidata, od starta nekompletne, 40 minuta bez prvog pivotmena, a poluvreme bez kapitena, vođe i najbolje rukometašice, za 15 minuta nadoknade zaostatak od sedam golova i pobede? Kao nikada do sada verujemo da ne postoji.
-Mi nismo gubile veru u sebe i trenera u bilo kojem trenutku, nikada to ne činimo. Znale smo da možemo, moramo bolje i da to moramo pokazati. Uspele smo i preponosne na sebe čekamo naredni izazov - ističe prvotimka Teodora Vasić.

Još je daleko od uloge favorita u plej of borbi plavo-beli tim, očekuju ga gostovanja u Jagodini, Novom Sadu, Aranđelovcu, Inđiji, odnosno Bor, Radnički i Pančevo u Šapcu, ali posle ovakvih nastupa, osim većih ulaganja i kvantiteta, rivali moraju pokazati na parketu da imaju veći kvalitet.

J. Dragosavljević


U sredu su Šapčanke igrale Kup meč protiv Zvezde u Beogradu, a za vikend gostuju Jagodini, najboljoj ekipi u Srbiji, jedinoj sa maksimalnim učinkom. Ko bi mogao sanjati da će u meču 15. kola u Jagodini igrati prvi protiv trećeg tima na tabeli, da će igrati dve ekipe u tom trenutku najboljoj formi? Verovatno niko. Jasno je ko je favorit, Medicinar će kako je i navikao, desetkovan, bez nekoliko prvotimki i bez pritiska na najteže gostovanje. Ovaj sastav zaslužuje već sada sezonske pohvale, a preostalo je da vidimo hoće li uspeti da učini još neku senzaciju do kraja sezone.

Početkom jeseni Jagodina nije lako izašla na kraj sa “medicinarkama” u Zorki. Posle meča je Tešić delovao zadovoljniji od Markova, a dobra igra je najavila preokret neubedljivog starta sezone i niz od tri pobede.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa