15. februar 2023.15. feb 2023.
T. Šaikutidinov u duelu protiv Vašaša

T. Šaikutidinov u duelu protiv Vašaša

VATERPOLO: SUPER LIGA

Dubrovnik pre pauze

Ubedljivo i dominantno protiv Partizana. Ostali u borbi za četvrto mesto. U slučaju pšovoljnog ishoda sinoć ni treće nije nedostižno. Duža pauza u Super ligi. Obaveze u regionalnom takmičenju
Još se nisu sabrali utisci sa gostovanja Vašaša, a Šabac već iza sebe ima dva teška prvenstvena duela, protiv večitih rivala, Partizana u subotu i Crvene Zvezde prethodne večeri, oba na Gradskom bazenu. Rezultat drugog meča ne znamo u trenutku štampanja broja pred vama, dok je u prvom Šabac odigrao gotovo perfektno i sjajnog rivala, kao što je Partizan, nadigrao i žargonski „razbio“ na Gradskom bazenu.

Šabac – Partizan 12:4 (3:0, 2:0, 4:1, 3:3)
Gradski bazen. Gledalaca: 700. Sudije: Stefanović i Prlić (oba Beograd). Isključenja: Šabac 14, Partizan 13.
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović, Kopcev 3, Krug 1, Barać, Stanić, Tubić 1, Korać, Stojanović 3, Šakudinov, Gavrilović, Toholj 3.
PARTIZAN: Kostrov, Jakšić, Miloš 1, Bodiroga, Gak, Gladović 1, Trtović 1, Dimitrijević, Božović, Jauković, Goga, Paparić, Bulajić, Bodiroga 1.


Domaći su bili bez Šulca, gosti bez Smiljevića, no ono što naslikovitije opisuje dominaciju Šapčana je činjenica da su Beograđanima trebala gotovo 22 minuta da postignu prvi gol. Bilo je vremena i za egzibicije, a 12 golova je bilo proizvod izrađenih akcija i lucidnosti, kako asistenta, tako i strelca. Uz odličnu rolu egzekutora, izvanredan na golu, sa čak 12 odbrana bio je Pavle Gavrilović.
Borba za četvrto mesto traje bez obzira na ishod meča sinoć, a ukoliko je domaćin pobedio i drugog beogradskog rivala, još ni treće mesto nije nedostižno uz povoljan razvoj ostalih duela.

I. Koptsev


Trenutni fokus Šapčana je poslednji turnir Regionalne lige u Dubrovniku. Šapčani nisu ugroženi, no opstanak još nije matematički obezbeđen, dok će naspram sebe imati dva od tri rivala koji nisu autsajderi, ali ni favoriti protiv izabranika Nemanje Ličanina.



Kalendar u domaćem takmičenju je takav da će nakon povratka iz Dubrovnika Šabac imati jednomesečnu pauzu. Tek prvog aprila ga očekuje duel u Valjevu protiv Valisa, a potom i poslednji u ovoj fazi, meč protiv Radničkog u Šapcu. Istog meseca počinje i nokaut faza plej ofa. Partizan je sinoć dočekao Radnički, a u aprilu gostuje Novom Beogradu i Valjevu. Zvezda će u četvrtom kolu u Kragujevac, a u petom je domaćin braniocu titule Novom Beogradu. Novi Beograd je preuzeo prvo mesto i favorit je da tu ostane do nokaut faze.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa