19. januar 2012.19. jan 2012.
EKSKLUZIVNO: VLATKO STEFANOVSKI ZA „GLAS PODRINjA“ POVODOM NEDAVNOG NASTUPA U ŠAPCU

GITARA JE MOJ PROZOR U SVET

Sve ljubitelje vrhunske gitarske muzike obradovala je informacija da je Grad Šabac odlučio da u Novu godinu, po julijanskom kalendaru, uđe uz Vlatka Stefanovskog, jednog od najboljih gitarista ovih prostora, Evrope i sveta svih vremena, i njegov trio. Tim povodom, sa zadovoljstvom je prihvatio razgovor za list „Glas Podrinja“
Vlatko, hvala što si izdvojio priličan deo vremena u okviru nastupa u Šapcu, za ovaj razgovor za list „Glas Podrinja“. Šabac je jedna od „muzičkih stanica“ koju rado posećuješ na proputovanjima kroz Balkan i ceo svet, i time Šapčanima praviš zadovoljstvo što uživo mogu da te vide i čuju.
- Hvala listu „Glas Podrinja“ na pozivu, uz pozdrave svima, zahvalnost i gradu Šapcu što me pozvao da nastupim pred Šapčanima, ali i stanovnicima drugih mesta koji vole našu svirku. Drago mi je što sam baš ja izabran za nastup za Staru novu godinu, ili Vasilicu, kako je zovemo u Makedoniji. Najinteresantnije mi je što se Šabac odlučio za rokenrol. To je, za mene, veliki kompliment, a imam i prijatelje ovde, pa baš rado dolazim u vaše lepo mesto. Time Šabac pokazuje kakav mu je ukus, koji su kulturni i umetnički „apetiti“ grada. Interesantno je još više zbog toga što je Šabac do pre dvadesetak godina važio za centar nekadašnje novokomponovane narodne muzike, a kasnije i turbo - folka. Ali promene su očigledne, pa sam tako i ja nastupao nekoliko puta u vašem gradu, na raznim festivalima, u tvrđavi, a Šabac pokazuje sve veće interesovanje za rokenrol.
Da li je ovaj nastup u Šapcu uvod u veliku turneju „Kings of strings“?
- Ovo mi je prva svirka ove godine. Odmah iz Šapca putujem za Amsterdam, na probe „Kings of strings“, a onda slede nastupi u Mariboru, Splitu, Skoplju, Sofiji, Upsali i mnogim drugim gradovima. Zato za ovaj nastup možemo da kažemo da je uvod i zagrevanje za taj veliki projekat koji sledi.
Mnoge će iznenaditi, ali znam da jegulje imaju veze sa tvojim muzičkim stvaralaštvom!
- Uuu, gde si to pronašao? Sve ima veze, zato što čovek tokom godina ulazi iz faze u fazu, iz projekta u projekat, zablude u zabludu, iluzije u iluziju. To su bili dečački dani, a VIS „Jegulje“ najranija faza mog bavljenja muzikom. Neverovatno je da si do tog podatka došao, jer to je prvi bend u kome sam nastupao.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa