2. mart 2023.2. mar 2023.
ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA SNS U KOCELjEVI

Matić i dalje na čelu naprednjaka

Nedavno je na izbornoj skupštini doneta odluka da na čelu Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Koceljevi ostane Veroljub Matić. Javnim glasanjem 20 predsednika mesnih odbora i 32 delegata jednoglasno su potvrdili njegov reizbor, što je od strane gotovo 500 prisutnih članova ove partije pozdravljeno aplauzom.

Zahvaljujući se na ukazanom poverenju Matić je istakao da predstavlja stranku koja je najviše uradila za Srbiju i koja ima svog vođu Aleksandra Vučića, te da mu je čast i zadovoljstvo što je na čelu ovog opštinskog odbora.

–Mi treba da radimo za naše dobro i za našu opštinu, za našu Srbiju i za sve ono što čini napredak svih nas, a pogotovu omladine- poručio je predsednik naprednjaka u Koceljevi.

Govoreći o onome što je urađeno u prethodnom periodu kao i o budućim investicijama podsetio je da ništa nije došlo samo od sebe, te da iza svega toga stoji dobar partijski rad i odličan izborni rezultat. Prema njegovim rečima, građani i rukovodstvo ne treba da budu zaljubljenici u nekakve ideološke stvari, već zaljubljenici u razvoj opštine koji Koceljeva ima proteklih godina.
Podsećajući na ranije postignute rezultate Matić je rekao da je opštinski odbor SNS u Koceljevi prvi od svih u Srbiji donelo apsolutnu većinu u lokalnoj skupštini.

–Takođe, mi smo imali prvi najbolji izborni rezultat, najveći procenat dobijenih glasova. To je bilo 2014.godine. A 2012. SNS na lokalnim izborima nije prošao cenzus, da bi samo dve godine posle imao najbolji rezultat u Srbiji. U našoj skupštini odborničke liste imaju 31 odbornika. A mi smo u zadnja dva izbora, dva mandata pravili takvu listu da niko ko je na javnim funkcijama nije na njoj. Samo predsednik i zamenik predsednika opštine koji su bili na njoj jer su morali da budu. I u takvim okolnostima mi drugi put imamo situaciju da su svi sa liste odbornici, svih 29 i fali nam još jedan, pa ga uzimamo sa druge, konkurentske liste kako bi bio zadovoljen ukupan broj odbornika u skupštini opštine- objasnio je Veroljub Matić. On je dodao da SNS u Koceljevi ima i “najbolji prosečan rezultat na nivou Srbije, pri najvećem procentu izlaznosti”.

–I zato imamo ono što imamo i treba da nastavimo da držimo taj nivo. Jedina ocena partijskog rada su izbori. Druge ocene nema. Kada na izborima ostvarimo određene rezultate, onda treba i umešnost rukovodstva koje vodi ovu opštinu da to sve realizuje. Ništa ne dolazi samo. Nije lako, nije jednostavno, ali se treba izboriti. Treba da svojim komšijama, prijateljima, rođacima, kolegama koji možda ne misle kao mi, kažete samo onako kako jeste, da kažete istinu- poručio je predsednik OO SNS.
Među gostima na izbornoj skupštini bili su član Glavnog odbora ove stranke Boban Birmančević i koordinator za Mačvanski okrug Željko Marjanović.

–Izuzetan je trenutak u kojem,sad već po ko zna koji put, Veran Matić dobija podršku svojih partijskih saboraca. Drago mi je da u ovom trenutku imamo apsolutnu pobedu SNS u Koceljevi, ali i apsolutnu podršku politici Aleksandra Vučića. Ono što neće biti lako to je nastaviti u ovom intenzitetu. Ali sam siguran da će to trajati i na sledećim izborima. Mi nemamo pravo na grešku, niti na popravni, a svi su protiv nas. Ali, oni su u velikoj manjini. I to pokazuje da je Aleksandar Vučić na pravom putu. Da je put koji je on trasirao za ovu našu lepu Srbiju, ali i za Koceljevu, zaista put na koji niko nikada nije ni pomislio a kamoli trasirao. I na primeru Koceljeve se jasno može videti da ne postoje nedostižni ciljevi, da ne postoje zadaci koji se ne mogu ispuniti, ali zato su potrebni ljudi. I ništa od ovoga ne bi bilo da nije bilo vizije, da nije bilo ideje i da nije bilo vas koji ste svojim ponašanjem, glasovima i odgovornošću prema SNS uradili šta je trebalo- izjavio je Birmančević na izbornoj skupštini stranke u Koceljevi, obraćajući se prisutnim članovima stranke.
V.Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa