2. mart 2023.2. mar 2023.
OŠ „Vuk Karadžić“

OŠ „Vuk Karadžić“

Svetski dan bajki u OŠ „Vuk Karadžić“ Šabac

“Mišje venčanje”

Proteklog petka u svečanoj sali OŠ “Vuk Karadžić” u Šapcu, obeležen je Svetski dan bajki. Ovom prilikom predstavljanjen je rezultat timske projektne nastave u kojoj su učestvovali učenici odeljenja 2/2 sa učiteljicom Snežanom Popović, 3/1 sa učiteljicom Danijelom Stanojlović i 8/4 zajedno sa učenicima predmeta Hor (SNA), devetoro učenika iz muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ (grupe solfeđa 2/7, 2/8, 3/2) i nastavnicom muzičke kulture Snežanom Šalai Tibor.

Gosti škole na ovom događaju bili su Nebojša Janković i Dragana Petrović iz Kluba prijateljstva Šabac - Fujimi, Ivana Bogićević iz CSU, vaspitači i predškolci iz vrtića Bubamara, TV AS, kao i mnogobrojni roditelji.

Ukoliko želite da vaša deca budu inteligentna, čitajte im bajke.
Ukoliko želite da budu još inteligentnija, čitajte im još više bajki!
Albert Ajnštajn


Prisutni su imali priliku da pogledaju izvođenje japanske bajke “Mišje venčanje” učenika 2/2 i 3/1 u pratnji hora, izložbu učeničkih radova u vezi sa bajkama Braće Grim, H.K. Andersena i japanske bajke, kao i da saznaju nešto novo o Japanu i japanskim praznicima.

Ovim programom obeležen je i Carev rođendan, japanski nacionalni praznik, kao treća aktivnost koja se realizuje u okviru projekta nastalog u saradnji Kluba prijateljstva Šabac – Fujumi i japanske ambasade.

Timska, projektna nastava trajala je dva meseca, a učenici su kroz razne aktivnosti na časovima izrađivali modele odeće, jelovnika i enterijera iz poznatih bajki, kao i postere, plakate i slikovnice, dok su učenici osmog razreda napravili prezentaciju o praznicima u Japanu, izabrali muziku za predstavu „Mišje venčanje“, komponovali završnu numeru i osmislili koreografiju.
OŠ „Vuk Karadžić“

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa