2. mart 2023.2. mar 2023.
Jesenji duel protiv Vršca: A. Popović

Jesenji duel protiv Vršca: A. Popović

FUDBAL: PRVA LIGA SRBIJE

Vršački izazov

Mačva igra protiv pritiska i tradicije. Posle Mitrovčana Vršac. Remi u Milanovcu čuva nadu. Pobeda za nastavak plej of borbe
Počelo je remijem u Gonjem Milanovcu, važnim bodom, ali da bi on imao punu snagu, morala su ga ispratiti tri u Šapcu. Dva gola je postigao Metalac, srećom jedan u sopstvenu mrežu, a Samurović je odbranio jedanaesterac sačuvavši bod. Remi će zaista vredeti više ukoliko je u jučerašnjem debiju pred domaćom publikom u 2023. Mačva ostvarila pobedu protiv specifičnog suseda Radničkog iz Sremske Mitrovice, tima najbplje odbrane i jednog od najneefikasnijih napada Lige.

-Zadovoljni smo bodom, ali smo želeli tri i mislim da smo u prvom delu bili bolji. Ritam je težak i važno je da pokažemo dobru fizičku spremu, psihološku snagu i odmah se nametnemo kao plej of kandidati – istakao je trener Ivan Kurtušić.

Metalac (GM) – Mačva 1:1 (1:0)
G. Milanovac. Gledalaca: 800. Gl. sudija: David Matić (N. Sad); pomoćnici: Rađen (NS) i Radovanović (Gruža). Strelci: Maksimović u 15. za Metalac; Nikolić (ag) u 52. za Mačvu. Žuti kartoni: Žakula i Nešić (Metalac); Popović i Belić (Mačva).
METALAC: Mirković, Nikolić, Bačkulja, Milinković, Fićović, Šta, Marković (Žakula), Maksimović (Abah), Stević (Nešić), Milošev (Furtula), Stanojević.
MAČVA: Samurović, Popović, Jevtić, Ristivojević, Stevanović, Jovović (Vraštanović), Belić (Savković), Mićanović (Novaković), Pejović, Radunović, Branković (Ristić).


Mačva je u sredu igrala protiv Radničkog, a već u nedelju je čeka gostovanje u Vršcu. Novajlija u Prvoj ligi je bio jedno od prijatnijih iznenađenja na početku sezone, no vremenom je izgubio zamah. Ipak, još želi u plej of i jedan je od direktnih rivala Mačve na tom putu. Počelu su pobedom protiv Radničkog, juče su gostovali u Kruševcu, zavisno od ishoda mogli su i blizu vrha, a svakako protiv Mačve imaju najviše ambicije. Po svim parametrima su između njih i Mačve nijanse i to su timovi koji imaju mnogo sličnosti. Tokom zime su ih pojačali iskusni half Tasić i krilo Todorović iz Leotara, kao zamene za Mažića i Babovića. Jevgenji Pavlov je najbolji strelac i najveća opasnost. Vrščani su solidni, ali ne previše nezgodni domaćini, dok je Mačva neubedljiv gost.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa