2. mart 2023.2. mar 2023.
Pobednički kraj sezone (foto: VK Šabac fb)

Pobednički kraj sezone (foto: VK Šabac fb)

VATERPOLO: REGIONALNA LIGA

Pobednički kraj

Dve pobede u tri meča poslednjeg turnira. Mesto u sredini tabele. Efikasni dueli protiv jakih rivala. Osigurana šesta godina u nizu i eliti regiona. Predah od utakmica pred nastavak sezone
Gledajući rivale vaterpolisti Šapca su ostvarili maksimalan realan učinak na poslednjem turniru Regionalne vaterpolo lige. U tri meča ostvarene su dve pobede, jedini poraz su pretrpeli od odličnog Juga koji je, pri tome, bio i domaćin, te su ovdašnji igrači osigurali mesto u sredini tabele, petu sezonu uspešno okončali u jednoj od najjačih liga Evrope i obezbedili da i u narednoj sezoni nastupaju u regionalnoj eliti.

Jug – Šabac (5:5, 2:1, 5:2, 2:1)
Dubrovnik. Sudije: Obradović i Đurašković (oba C. Gora). Isključenja: Jug 11; Šabac 13. Peterci: Jug 2(2); Šabac 1(1).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković 1, Repanović, Koptesv, Korać 2, Barać 1, Stanić, Tubić 1, Šulc 1, Stojanović 1(1), Šaikutidinov, Gavrilović (8 odbrana), Toholj 2.

Šabac – Primorac 13:8 (0:3, 4:3, 4:1, 5:1)
Dubrovnik. Sudije: Periš i Savinović (oba Hrvatska). Isključenja: Šabac 9; Primorac 8. Peterci: Šabac 1(0); Primorac 1(1).
ŠABAC: Živojinović, Maraš, Marković, Repanović 2, Koptesv 1, Korać 1, Barać 2, Stanić, Tubić, Šulc 2, Stojanović 2, Šaikutidinov 1, Gavrilović (8 ODBRANA), Toholj 2.

Jadran (HN) – Šabac 12:17 (4:3, 2:3, 4:8, 2:3)
Dubrovnik. Sudije: Radičević i Periš (oba Hrvatska). Isključenja: Jadran 11; Šabac 16. Peterci: Jadran 2(2); Šabac 1(1).
ŠABAC: Živojinović (8 odbrana), Maraš, Marković 2, Repanović 2, Koptesv 1, Korać 2, Barać, Stanić, Tubić, Šulc 5 (1), Stojanović 3, Šaikutidinov, Gavrilović, Toholj 2.


Nisu bili kompletni Šapčani u Dubrovniku, nedostajao je Nikita Krug, ali su odigrali tri efikasna meča. Protiv Dubrovčana su prvo poluvreme bili u egalu. Tek je serija 3:0 „jugaša“ odlučila pobednika. Iako su loše startovali „čivijaši“ protiv Primorca, imali minus tri posle osam minuta, polovina drugog perioda beše dovoljna da se vrate, a potom i da već u trećem naprave ključnu prednost.

Utakmica protiv Jadrana je bila za sve vaterpolo sladokusce. Ispunjena golovima, atraktivnim akcijama i što je najvažnije drugom pobedom šabačke ekipe nad velikim hercegnovskim klubom u ovoj sezoni. Do sada Šabac nije imao rešenja za Jadran, a ovaj put je u dva važna meča odneo bodove. Najpre ih je direktno eliminisao u Evro kupu, a potom i prestigao na tabeli Regionalne lige.

A. Barać


Finalni turnir organizovaće Novi Beograd. On će u polufinalu igrati protiv Juga, dok se u drugom sastaju Jadran Split i Radnički Kragujevac. Primorje je novi član Premijer lige, Primorac Kotor će u A1 ligu, a baraž igraju Valis i Solaris.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa